Obavijesti

Sport

Komentari 4

Blanka: Dočekala sam taj dan, a mogla sam i završiti karijeru

Blanka: Dočekala sam taj dan, a mogla sam i završiti karijeru
4

Zahvalna sam što se sve na koncu završilo dobro, što sam se vratila, jer me jedna loša odluka dijelila od toga da završim karijeru, rekla je Blanka Vlašić prije povratka

VIDEO

Nakon 21 mjesec bez natjecanja, koje je provela na liječenju i oporavku, Blanka Vlašić napokon je stala pred novinare kako bi najavila nastup na mitingu Dijamantne lige, svoj povratnički nastup u New Yorku.

- Dočekala sam i taj dan, prošlo je jako puno vremena i ja sam iznimno sretna što sam opet u ovoj situaciji - kazala je Blanka u uvodu presice, na kojoj na iznenađenje svih, nije bilo njenog oca Joška.

- Tata je u Zagrebu na pregledu koljena, tako da nema straha, sve je u redu – kazala je dobro raspoložena Blanka i dodala:

- Nije bilo lako, bilo je trenutaka kad sam mislila da nikad neću dočekati ovaj dan. Hvala Bogu sve je ispalo dobro i s osmjehom na licu čekam drugo poluvrijeme svoje karijere. Uzbuđena sam, već tjedan dana sanjam moje poznate snove uoči natjecanja, znak je to da je sve u redu. Sanjam ovo već dugo, uživam u spoznaji da sam tu i želim svaki trenutak doživjeti kao da mi je prvo natjecanje. Iako, moram priznati da sam malo ispala iz rutine. Prije bih se spakirala u pet minuta, jučer sam počela pakirati i to je u najmanju ruku izgledalo kao da se selim.

Još uvijek nisam spremna skakati svaki drugi dan, treba mi vremena da se noga smiri i oporavi

O rezultatima i očekivanjima Blanka nije željela govoriti.

- Znam neke cure, neke i ne znam, osam nas je na startnoj listi za New York. Natjecanje je u 13.15 po njihovom vremenu, što mi odgovara. Bolje da je što ranije, jer ionako neću spavati od uzbuđenja.

 Sigurno je jedino da je spremna za povratak.

- Ovo su bile najduže pripreme u mom životu. Dugo je trajalo, u subotu sam završila intenzivni dio priprema i sada se polako vraćam natjecateljskom ritmu. Sad mi ostaje čekati prilagodbu, formu, uhodavanje iz natjecanja u natjecanje... Nisam na treningu skakala na velikim visinama, taj će se osjećaj polako razvijati. Još uvijek nisam spremna skakati ni svaki drugi dan, treba mi vremena da se noga smiri i oporavi. Ali zadnja dva tjedna skačem dva puta po 20-23 skoka, to mi je znak da sam spremna za ono što me čeka.

Iako je rekla da se neće vraćati dok ne bude 100% spremna, Blanka se ipak odlučila na povratak. U planu su New York, Rim i Oslo. 

- Istina je da sam to rekla, no odužilo se, 21 mjesec nisam skakala. Što sad, da propustim još jednu zimu... Pa ne moram stalno skakati 205 cm, moram negdje početi. Trebam skokove koji su puno viši nego na treningu, trebam promjenu podloge, trebam natjecanja... Mogu sve, mogu normalno trenirati, ali mi treba više vremena za oporavak. Proći će još puno vremena dok ne ustanem ujutro iz kreveta i da me noga ne boli.

 Idem na natjecanje, sretna sam što se vraćam i to me u ovom trenutku zadovoljava

I dalje je jako oprezna u najavama.

- Sebi sam obećala da neću biti obijesna. Prije pola godine nisam se mogla odraziti u sprintericama bez jakih bolova, skakala sam u tenisicama, iz četiri koraka, pa iz šest... Tek prije dva tjedna Adidas mi je napokon pogodio sprintericu koja odgovara mom 'novom zglobu'. Šest mjeseci je to trajalo. Imam ja svoje želje, vjerujem da će sve ispasti kako treba, ali da će se to dogoditi u New Yorku, bilo bi me to sram i reći. Idem na natjecanje, sretna sam što se vraćam i to me u ovom trenutku zadovoljava. Razmišljam dan za dan, trening za trening, ne razmišljam ni o drugim natjecanjima, Svjetskom prvenstvu... Zahvalna sam što se sve na koncu završilo dobro, što sam se vratila, jer me jedna loša odluka dijelila od toga da završim karijeru. I zato mi ne pada na pamet govoriti o budućnosti, očekivanjima.

Iskoristila je prigodu da zahvali svima koji su bili uz nju. 

- Uz moje najbliže, zahvalna sam svima koji su mi uputili dobre želje, molitve, koji su bili strpljivi, kako sa mnom, tako i u očekivanju oporavka i povratka. Vidjela sam koliko su navijači uz mene, osjećam se ponosna, sretna i blagoslovljena zbog te spoznaje. Nosim ih sve u mislima, ovo prvo natjecanje u New Yorku će biti za njih.

U New Yorku neće biti sama.

Ne očekujemo loše rezultate, ali 21 mjesec Blanka se nije natjecala i to nije malo, kaže trener Marinović

- Ivana Brkljačić mi je odavno obećala da će sa mnom na prvo natjecanje i sada mora ispuniti obećanje. Mario Ančić je već naručio ulaznice i najavio da čuva grlo, tu je i bratov prijatelj iz košarkaških dana... Nadam se da ću imati vremena obići i neke lokacije koje sam prošli put propustila, poput Kipa slobode... 

Blanka je predstavila i svoj novi tim. Uz oca i Bojana Marinovića, sada su s njom fizioterapeut Stjepan Boro, te Zoran Tocilj, direktor centra Diomed u kojem se Blanka oporavljala. 

- Jako sam zadovoljan trenažnim procesom, no sad ulazimo u svijet natjecanja i trebat će vremena da sve legne na svoje mjesto. Ne očekujemo loše rezultate, ali 21 mjesec Blanka se nije natjecala i to nije malo. Zato vas sve skupa molim za strpljenje i razumijevanje - rekao je Bojan Marinović. 

- Tek u zadnjih mjesec dana Blanka može trenirati bez da razmišlja o zdravlju, sve što je radila prije toga bilo je vezano uz zdravlje i oporavak. Trebalo je imati energije i snage da to odradi do kraja kako treba. Bilo je korak naprijed, dva natrag, pa dva naprijed, jedan natrag. Tek nedavno je ušla u fazu kada stvari polako sjedaju na svoje mjesto. No do potpunog oporavka proći će barem šest mjeseci, da ne mora misliti koliko će svaki trening napraviti štete njenoj tetivi i peti - dodao je Tocilj.

Novi fizioterapeut otkrio je kako je s Blankom lako raditi.

- Moj posao je da vodim brigu o onome što uobičajeno radi neki fizioterapeut i tu se neće mijenjati ništa u odnosu na ono što je radio moj prethodnik. Blanka je veliki profesionalac i s njom je lako raditi, tako da mi se bilo lako naviknuti na novi posao - zaključio je Boro. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja