Obavijesti

Sport

Komentari 158

Veliki povratak Blanke Vlašić: Osvojila je srebro u Pekingu!

Veliki povratak Blanke Vlašić: Osvojila je srebro u Pekingu!
17

Hrvatska visašica Blanka Vlašić osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu u Pekingu preskočivši visinu od 2,01 metra! Kučina je zlatna, a Čičerova brončana

VIDEO

Četiri godine nije išla preko dva metra na velikom natjecanju. Ali vratila se Blanka Vlašić svojim visinama i, usprkos svim problemima s Ahilovom tetivom koja ju je mučila posljednjih mjeseci, osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu preskočivši 201 centimetar!

Bila je to ona stara, samouvjerena Blanka. Počela je nepogrešivo na 188 centimetara, a onda krivo procijenila 192 i srušila letvicu. Taj ju je pokušaj naposljetku koštao zlata. Ali tko je to tada mogao predvidjeti.

Blanka je, naime, u drugom pokušaju preskočila 192, a onda u nevjerojatnom nizu išla bez pogreške preko 195, 197, 199 i 201 centimetar! Bilo je to čak četiri centimetra više od njenog najboljeg rezultata sezone.

Napala je Blanka i 203, bila blizu u sva tri pokušaja, ali letvica je svaki put pala. Baš kao i kod preostale dvije djevojke na postolju. Ruskinja Marija Kučina osobnim rekordom od 201 centimetra uzela je zlato, nije imala nijedan pogrešan pokušaj, dok je njena sunarodnjakinja Ana Čičerova s ukupno dva rušenja letvice na nižim visinama osvojila broncu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljivo je da je čak šest djevojaka preskočilo letvicu na visini od 199 centimetara, što se nije dogodilo nikad u povijesti svjetskih prvenstava. Poljakinja Kamila Lićwinko zauzela je četvrtu poziciju, Španjolka Ruth Beitia je peta, a Njemica Marie-Laurence Jungfleisch s osobnim rekordom od 199 centimetara zauzela je šestu poziciju.

Druga hrvatska predstavnica u finalu Ana Šimić nije imala svoj dan u Pekingu. Nakon dobrog uvoda i preskoka 188 centimetara, Ana je triput rušila na 192, što je visina koju je iz prvog pokušaja preskočila u kvalifikacijama. Izgleda da je trema učinila svoje.

Hrvatska će tako prvi put zaključiti Svjetsko prvenstvo u atletici s dvije medalje. Sandra Perković osvojila je srebro u bacanju diska, a Blanka se na velika vrata vratila u skok u vis osvojivši novo srebro u Pekingu nakon onog olimpijskog 2008.

IAAF
IAAF
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener