Obavijesti

Sport

Komentari 47

Preminuo Ivan Ivančić, trener koji je stvorio Sandru Perković

Preminuo Ivan Ivančić, trener koji je stvorio Sandru Perković
6

Legendarni atletski trener Ivan Ivančić preminuo je iznenada u četvrtak navečer u 77. godini na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu

VIDEO

Atletika je izgubila velikog trenera, najvećeg za bacače na našim prostorima. Iznenada, u 77. godini, preminuo je legendarni trener Ivan Ivančić. Posljednjih dana bio je smješten na internoj intenzivnoj, zatim i na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Vinogradskoj, gdje je u četvrtak navečer i preminuo. Još uvijek se ne zna točan uzrok smrti.

Ivančić je rođen u Grabovici 6. prosinca 1937. godine, a u svojoj bacačkoj karijeri nastupio je na svim velikim natjecanjima, osvojio je dva europska dvoranska zlata u kugli (1980. i 1983), te bio zlatni na Mediteranskim igrama 1975. i brončani 1979. godine.

Kako na svojim stranicama piše Atletski klub Agram, Ivančić je na prvom Svjetskom atletskom prvenstvu bio najstariji natjecatelj s navršenih 45 godina i 233 dana. Do dan danas u krugu za bacanje na tom natjecanju nije se pojavio stariji natjecatelj. Sedmerostruki je državni prvak Jugoslavije i peterostruki prvak Balkana. 

Ivančić je 'stvorio' diskašicu Sandru Perković, s kojim je osvojio europsko i olimpijsko zlato, ali i pobjedu u Dijamantnoj ligi. No, osim Sandre, Ivančić je trenirao i brojne druge sjajne bacače koji su se istaknuli vrhunskim rezultatima poput Ivane Brkljačić, Edisa Elkasevića, Valentinu Sršu i mnoge druge. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovog ljeta je dobio šestog svjetskog prvaka kojeg je on oblikovao - Martina Markovića, koji je prije nešto više od mjesec dana u SAD-u postao svjetski juniorski prvak u disku. Od njega je Ivančić želio stvoriti novu Sandru Perković.

- Poznavajući njega, novih planova sigurno nije nedostajalo i sam je u više navrata spomenuo kako je idući veliki cilj za njega Rio i Olimpijske igre 2016. Nažalost, njih neće doživjeti, ali zasigurno će njegov trenerski rad i uspjesi koje je postigao ostati zapamćeni za sva vremena - navodi Atletski klub Agram.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića