Obavijesti

Sport

Komentari 7

"U Blankinu genetskom kodu zapisani su vrhunski rezultati"

"U Blankinu genetskom kodu zapisani su vrhunski rezultati"
3

Blanka ima nevjerojatno želju i motivaciju koja mene naprosto zadivljuje. Kao da je u njenom genetskom kodu zapisano da mora dati to nešto, što svi od nje očekuju...

VIDEO

Skok Blanke Vlašić preko dva metra na mitingu u Parizu iznenadio je mnoge, među ostalima i njenog oca Joška, koji je sve proživio vrlo emotivno.

- Dobro ide, dobro trči... - komentirao je pred televizorom, a kad se letvica umirila, povikao je od sreće toliko da su susjedi došli vidjeti što se događa u stanu Vlašićevih.

Uoči Pariza Joška Vlašića mučile su Blankine sumnje, njegova kćer popuštala je pod pritiskom javnosti koja je očekivala da se odmah vrati skokovima preko dva metra, no to joj nije uspijevalo.

- Podsjetit ću vas da sam najavio kako će Blanka biti ona stara tek za godinu dana, no teško je zaustaviti euforiju nakon prvih skokova. Ovaj skok preko dva metra u Parizu najviše znači Blanki koja je dobila jedan veliki poticaj da nastavi. Ovo je kao hladan oblog na vruće čelo - pojašnjava Joško i dodaje:

- Blanka ima nevjerojatnu želju i motivaciju koja mene naprosto zadivljuje. Kao da je u njenom genetskom kodu zapisano da mora dati to nešto što svi od nje očekuju. Ne znamo može li otići do vrha ili ne, ali se nadamo da smo na pravom putu.

Ono što je novo jest da je Blanka u potpunosti promijenila pristup te se nada kako će je to dovesti do željenog cilja.

- Kad bih se slikovito morao izraziti, rekao bih da je Blanka bila na korak do vrha Himalaje. Sad smo se vratili u podnožje, zaobišli cijelu planinu i napadamo vrh s druge strane. Od prehrane, preko dodataka, do njene duhovnosti... Sve je danas drugačije nego prije. Blanka je prije strogo pazila da ne pređe granicu od 68 kilograma, danas ima nešto više masnog tkiva, ali i više mišićnih vlakana. Danas je Blanka moćnija i zdravija, što je meni posebno važno. Ne bih pristao da pod cijenu zdravlja skoči svjetski rekord.

Kompletno novi pristup traži i puno više financijskih izdataka.

- U ovom je trenutku sve maksimalno posloženo oko nje, sve što joj treba osigurano je diljem Europe, no sve to jako puno košta. Na žalost, tijekom oporavka od ozljede izgubili smo dio sponzora, pogotovo domaćih. Trošimo zalihe, no to nas neće pokolebati. Dobro poznajem svoju kćer i siguran sam da bi ona sve materijalno mijenjala za povratak na ono što je bila. Potrošila bi svu ušteđevinu i vratila se u svoju sobicu od sedam kvadrata samo da bude zdrava i opet skače na nekadašnjoj razini.

Jedan od onih kojima je Joško želio zahvaliti je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

- Naša sreća je da su HOO, Savez, grad Split i naš klub ostali uz nas, no pozitivno nas je iznenadio Milan Bandić koji gaji vrhunski odnos poštovanja prema mojoj obitelji. Nedavno mi je kazao: "Blanka je Splićanka i Dalmatinka, no ona predstavlja i cijelu Hrvatsku i moja vrata su vam uvijek otvorena". To je velika stvar u trenutnoj situaciji - zaključio je Joško Vlašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'