Obavijesti

Sport

Komentari 44

Sandra Perković srušila rekord mitinga i slavila na Hanžeku...

Sandra Perković srušila rekord mitinga i slavila na Hanžeku...
7

Ostavila je drugoplasiranu tri metra iza sebe. Olimpijska prvakinja Sandra Perković pobijedila je na Hanžeku hicem od 65,79 metara usput srušivši rekord mitinga...

VIDEO

Prvakinja Europe, olimpijska pobjednica, osvajačica Dijamantne lige i na kraju - pobjednica 62. Hanžekovićevog memorijala u Zagrebu. Sandra Perković u drugoj je seriji bacila disk 65,79 metara i oborila rekord mitinga. Nije uspjela baciti preko 70 metara što je najavila. No nitko joj neće zamjeriti. 

Sandra je slavila ispred Litavke Zinaide Sendriute i Francuskinje Meline Robert-Michon. Litavka je za drugi rezultat mitinga bacila disk 62.69 metara, dok je Robert-Michon jedva prebacila granicu od 60 metara (60.50).

- Hanžek je za mene poseban. Tamo sam se prvi put natjecala kao klinka od 16 godina - rekla je Sandra uoči natjecanja koje je svečano otvoreno u 18:20 sati. 

Na otvorenju su se gledateljima obratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sretan sam i ponosan. Hvala vam što se došli. Kako ne bih bio ponosan kad na ovim stazama danas možemo pozdraviti našu zlatnu olimpijsku pobjednicu Sandru Perković - rekao je Milan Bandić.

- Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti sve vas. Nadam se da se vidimo i dogodine - dodala je Ivana Brkljačić.

Ivan Horvat treći u skoku s motkom

U konkurenciji četvorice skakača s motkom, naš Ivan Horvat, svjetski juniorski prvak, osvojio je brončanu medalju. Horvat je preskočio 5,20 metara. Više od toga nije išlo. Horvat je bio zadovoljan.

- Nije loše. Ukupno, za cijelu sezonu, dao bih si ocjenu šest od pet. Posebno za skok od 5,60 - rekao je Horvat. 

Richardson bez problema

Jason Richardson, aktualni svjetski prvak na 110 metara prepone, slavio je u memorijalnoj utrci Hanžeka rezultatom 13.07. Richardson je za 15 stotinki bio brži od svog sunarodnjaka Davida Olivera, odnosno 21 od Južnoafrikanca Lehanna Fourie.

Makhloufi "bježao" sedmorici Kenijaca

U utrci na 1500 metara za muškarce slavio je olimpijski pobjednik Taoufik Makhloifi iz Alžira s rezultatom 3:32.58. Podsjetimo, Alžirac je uzeo olimpijsko zlato tek nakon što je bio suspendiran za finalnu utrku (zbog tankiranja utrke na 800 metara), ali je "liječničkom ispričnicom" opravdao svoje odustajanje nakon svega 200 metara utrke na 800, i organizatori su ga vratili u finale. Recimo i da je Makhloufi slavio ispred čak sedam Kenijaca.

Allyson Felix srušila rekord mitinga

Trostruka olimpijska pobjednica iz Londona, Amerikanka Allyson Felix, slavila je u trci na 200 metara oborivši pritom rekord mitinga. Slavila je sjajna atletičarka s rezultatom 22.36.

Ostali rezultati

Od ostalih pobjednika izdvojimo Amerikanca Reesea Hoffu u bacanju kugle (21.80), Britanca Lawrencea Okoyea u bacanju diska (67.25), Krisztiana Parsa iz Mađarske u bacanju kladiva (79.14), te kod žena Carmelitu Jeter, pobjednicu utrke na 100 metara s vremenom 11.07.

Uživo:

<<< 1. serija - Sandra Perković bacila je disk 65,40 metara. Odmah je preuzela vodstvo. 

<<< 2. serija - Pune se tribine. Sandra je dobila veliki pljesak. U drugom je hicu bacila 65,79 metara i oborila rekord mitinga!

<<< 3. serija - Sandra je prestupila. Vjerojatno namjerno jer hitac nije bio dobro izveden i znala je da disk neće pasti daleko.

<<< 4. serija - Krenula je Sandra u četvrtu seriju. I dalje je vodeća. Nije ovo bilo dobro. Sandra je pogriješila i drugi put zaredom kraj njenog imena pojavio se "x".

<<< 5. serija - Bacila je Sandra 65,08 metara u 5. seriji. Uvjerljivo Sandra vodi, a imat će još jednu priliku za hitac preko 70 metara.

<<< 6. serija - Sandra Perković zaključila je sezonu pobjedom i rušenjem rekorda na Hanžeku. Ostavila je Sandra drugoplasiranu za tri metra. U posljednjoj seriji bacila je 62,25. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u