Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vlašić: Ani Šimić od srca želim da uskoro skoči dva metra...

Vlašić: Ani Šimić od srca želim da uskoro skoči dva metra...
5

Blanka Vlašić 11. lipnja vraća se natjecanjima. Za povratak izabrala je miting Dijamantne lige u Oslu gdje ju čeka žestoka konkurencija u kojoj je i Ana Šimić

VIDEO

Deset tjedana napornih treninga je iza mene, pripreme su prošle kako treba, preživjela sam sve treninge i testove i sretna sam što ću, ako ovih desetak dana sve prođe kako treba, uskoro potpuno zdrava i spremna na skakalište te da skačem cijelo ljeto bez posljedica po zdravlje, rekla je naša najbolja visašica Blanka Vlašić uoči povratka na natjecanja.

Izbor skakačkog mitinga u Oslu za prvi miting ljetne sezone bio je uvjetovan Blankinom željom da ne putuje na prva dva natjecanja Dijamantne lige u Šangaj i Eugene zbog udaljenosti. No iako izabrano slučajno, Oslo je Blanki u lijepoj uspomeni. Ona je naime zadnja skakačica koja je u Oslu preskočila granicu od dva metra.

- Bilo je to prije četiri godine, tada sam bila još dobra - nasmijala se dobro raspoložena Blanka, koja se nada da će se brzo uhvatiti u koštac s najboljim konkurenticama, kojima nije željela slati poruke putem medija.

- Cure na početku sezone odlično skaču, pogotovo na zadnjem natjecanju u Eugeneu. Nakon dvije godine prosječnih rezultata, ova je započela puno bolje, pet ih je išlo preko 195 cm i to me motivira, to me mobilizira i veselim se što ću biti dio natjecanja. Što se tiče poruke za njih, nemam nikakvu poruku, do sada se pokazalo da je najbolje koncentrirati se na sebe i svoju tehniku i skok. Slanje poruka raznim kanalima nikad nije bio moj stil, uvijek svim curama želim da budu najbolje što mogu, baš kao što to želim i sama sebi.

Vrhunac sezone trebalo bi biti EP, no Blanka se nije upuštala u prognoze.

- Pitajte me poslije Londona. Nismo na treninzima ganjali neke visine, odradili smo ono što smo trebali u ovom razdoblju, količinu skokova, da se što više automatiziram i vratim sigurnost.

Nakon operacije Blanka je koristila ravne sprinterice, umjesto uobičajenih, nakošenih, koje imaju 'katapult'.

- Tek od nedavno sam obula normalne sprinterice, a s njima mi se vratio i osjećaj koji sam nekad imala, vratila se i tehnika, sve ono što mi je nedostajalo ovo vrijeme. Što se tiče visine, natjecanje je ipak natjecanje, a trening trening , tako da ne bih ništa prognozirala. Najvažnije je da sam zdrava, već tri godine nisam trenirala na ovaj način - rekla je Blanka, koja je pohvalila Anu Šimić.

Pokretanje videa...

Tomislav Gabelić/24sata VIDEO

- Bilo je pitanje dana kad će probiti granicu od 195 cm i ustaliti se na tim visinama. Poznajem i nju i trenera, pošteno rade i od srca joj želim da uskoro skoči dva metra.

Joško: Vrhunac sezone trebala bi imati u Zagrebu

Blankin otac i trener Joško Vlašić slikovito je opisao sve što se događalo od zadnjih Blankinih nastupa.

- Nakon Poljske Blanka je morala 'pogasiti visoke peći', morala se ponovno regenerirati i zato nam je trebao ovaj malo kasniji ulazak u sezonu. Nije ni to idealno, jer smo počinjali praktično od nule, ali nismo smjeli zbog brzopletosti neke stvari pogriješiti. Mi smo sada u desetom tjednu priprema, u Oslo idemo vedri, ali suzdržani u odnosu na mogućnosti. Konkurentice su u jako dobrom nizu, dosta dobro se skače, no ja vjerujem u Blanku i da će se uskoro stabilizirati na prepoznatljivim visinama. Vrhunac forme trebala bi imati u Zürichu i Zagrebu, a postojanu formu i visoke rezultate, te povratak na nešto što je nekad napadala, očekujem tek sljedeće sezone.

Bojan Marinović zadovoljan je odrađenim poslom, no i on je oprezan u najavama 'nove Blanke'.

- Deset tjedana smo radili treninge skoka u vis, Blanka se osjeća stabilnije i bolje i s puno optimizma idemo na otvaranje sezone u Oslo. 'Nova Blanka' bi značilo da će preskočiti 210 cm, no to je moguće tek ako se dogodi par godina treninga i natjecanja bez prekida.

Blankina poruka 'kockastima'

- Poželjela bih im sreću, navijat ćemo, pratit ćemo ih, svim srcem smo uz njih i želim im da pokažu ono što mogu. Prognozama se ne bih bavila, nadam se da će prikazati dobar nogomet, a za mene su naši uvijek favoriti - kazala je Blanka i iskoristila prigodu da zahvali HNS-u, koji joj je dva puta priskočio u pomoć kad joj je trebala medicinska traka.

Raspored nastupa u ljetnoj sezoni 2014.

  • 11. lipanj Oslo – Dijamantna liga
  • 19. lipanj Bühl – Skakački miting
  • 05. srpanj Pariz – Dijamantna liga
  • 12. srpanj Glasgow – Dijamantna liga
  • 20. srpanj London – Otvoreni miting
  • 15. kolovoz Zürich – EP kvalifikacije
  • 17. kolovoz Zürich – EP finale
  • 21. kolovoz Stockholm – Dijamantna liga
  • 28. kolovoz Zürich – Dijamantna liga
  • 02. rujan Zagreb – IAAF World Challenge
  • 14. rujan Marrakech – IAAF Kup kontinenata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja