Obavijesti

Tech

Komentari 40

Istražujemo cijene guma pred sezonu: Uštedite i do 500 kuna

Istražujemo cijene guma pred sezonu: Uštedite i do 500 kuna
2

Krajnje je vrijeme za zamjenu guma. Nemate li ih, vrijeme je za kupnju. No oprez, cijene mogu jako varirati od prodavača do prodavača tako da se može uštedjeti

VIDEO

Kupnja novih guma uvijek je jak financijski udarac na kućni budžet vlasnika automobila. No pametnom pripremom, usporedbom cijena guma i usluga moguće je već i na manjim dimenzijama uštedjeti čak 500 kuna. Usporedili smo cijene kod tri klasična i dva internetska prodavača guma. Odabrali smo neke od najjačih tvrtki na ovom području, kao i dimenzije te modele guma koji se najčešće traže i kupuju. Od klasičnih prodavača provjerili smo cijene kod popularnih tvrtki Unikomerc, Vulkal i Molydon, a njima smo suprotstavili dvije poznate internet-trgovine www.mondo.hr i www.ekupi.hr. 

Odlučili smo se za popularne zimske gume najtraženijih marki u Hrvatskoj i to u dimenzijama za gradske aute (175/65 R14), kompakte (195/65 R15) i automobile srednje klase (205/55 R16). Najveća razlike u cijenama identične gume kod različitih prodavača iznosi nezanemarive 93 kune. 

Na set od četiri zimske gume to je visokih 372 kune. Kad se tome pridoda ušteda koja se može ostvariti odabirom jeftinijeg vulkanizera, razlika u cijenama se penje i do 500 kuna. I to već na gradskom autu čije su gume jeftinije. Ukupno gledano, u našem istraživanju među internetskim prodavateljima najpovoljnijim se ukupno pokazao www.mondo.hr dok je među klasičnim prodavateljima to Vulkal. 

Internet trgovine spadaju među najpovoljnije

Davor Puklavec/Pixsell

Iako su u odnosu na velike prodavatelje i distributere još uvijek “maleni igrači” internetske trgovine nude povoljne cijene guma, za neke modele i najpovoljnije Njihova dodatna prednost je jednostavnost kupnje, preglednost i zaista velika ponuda.

Kako uštedjeti na montaži guma?

Montaža i balansiranje guma mogu biti vrlo velik trošak. Primjerice za set od četiri gume manjih dimenzija vulkanizeri nerijetko traže više od 200 kuna. No tijekom sezone zamjene brojne su akcije, primjerice na portalima za grupnu kupnju gdje se može uštedjeti 50 posto i više.

Kako odabrati sigurnu gumu?

Prema rezultatima testova njemačkog ADAC-a, poznati proizvođači redovito imaju dobre rezultate za svoje gume, dok nepoznate mogu biti i dobre, ali i katastrofalno loše. Dakle, ako nemate previše volje istraživati, s gumama poznatog proizvođača gotovo sigurno nećete pogriješiti. 

24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama