Obavijesti

Tech

Komentari 30

Novi Peugeot 308 GTi napada najbrže i najsnažnije u klasi

Novi Peugeot 308 GTi napada najbrže i najsnažnije u klasi
4

Kompaktni sportski Peugeot vraća se s najboljim omjerom mase i snage u klasi, što je jamac za vrhunska vozna svojstva. Uz sve to je i najštedljiviji model u klasi

VIDEO

Peugeot je nakon dosta dugo vremena odlučio oživjeti svoj sportski kompaktni model. Novi 308 GTi ima sve potrebno da bi se “pohrvao” s najboljima. 

Prije svega tu mislimo na najbolji omjer snage i mase u klasi od 4,46 kg na 1 KS. Peugeot je pripremio dvije izvedbe koje se razlikuju po snazi. Obje imaju dobro poznati 1.6-litreni turbomotor koji svoj posao obavlja u mnogim modelima, među ostalim, u 206 GTi ili sportskom RCZ-u. U 308 GTI-ju će on imati 250 ili 270 KS, do kojih je ovaj drugi mnogo zanimljiviji ljubiteljima sportske vožnje. Naime, osim što je snažniji, 308 GTi 270 je serijski opremljen blokirajućim Torsen diferencijalom što je jamstvo vrhunskog prijenosa snage na podlogu. Isti model ima i goleme naplatke promjera 19 inča te sportske kočnice s velikim diskovima i napadnim crvenim kočničkim kliještima. 

Peugeot

Snažnija izvedba do 100 km/h ubrzava za samo šest sekundi, dok je slabijoj za istu radnju potrebno 6,2 sekunde. U odnosu prema klasičnom 308, učinjene su i mnoge druge modifikacije. Cijeli je automobil u odnosu prema podlozi spušten za jedan cm, a tu je i potpuno novi izgled prednjega i stražnjeg kraja. I unutrašnjost je uređena u sportskom stilu. U njoj dominiraju sportska školjkasta sjedala, koja su obložena kombinacijom kože i alcantare. Tu je i paket Driver Sport koji podiže sportski dojam za upravljačem. Pritiskom na tipku na središnjoj konzoli boja na ekranu mijenja se iz bijele u crvenu, na središnjem zaslonu prikazuju se dodatni podaci (snaga, okretni moment, potisak turbopunjača, bočna i uzdužna ubrzanja), zvuk motora postaje oštriji, a prilagođava se i odziv papučice gasa. 

Još jedna posebnost koju ne nudi niti jedan drugi proizvođač bit će crveno-crni dizajn koji će dolaziti uz doplatu. Zahtijeva navikavanje, ali je bez sumnje vrlo originalan i moderan. Još nema točnih podataka kada 308 GTi dolazi u Hrvatsku, ali bi se to moglo dogoditi do kraja godine. Cijene se ne znaju. 

Peugeot

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način