Obavijesti

Tech

Komentari 54

Veliki poput srednje klase, a stoji kao povoljniji kompakt

Veliki poput srednje klase, a stoji kao povoljniji kompakt
3

Opelova obiteljska limuzina nedavno je dobila pojačanje, a radi se o novom 1,6 dizelskom motoru koji je zamijenio stari i glasan 1,7 motor i potpuna je suprotnost

VIDEO

Mala Insignia, to je prvi dojam kada se susretnete s Astrom Sedan. Limuzina s četvora vrata relativno je velika i s 466 cm dužine na prvu izgleda kao automobil srednje klase. Zbog toga će se mnogi zabuniti i na prvu je pobrkati s Insignijom. 

Astra Sedan je od nedavno dobila pojačanje. Riječ je o novom 1.6-litrenom dizelskom motoru koji konačno nasljeđuje vremešni i prilično glasan 1,7-litarski motor. Novi motor je nešto sasvim suprotno. Iznimno je miran i tih u radu te po tim karakteristikama spada među najbolje u klasi. Posebno oduševljava potrošnja. Veliki i prilično težak automobil može se po gradu bez imalo razmišljanja o štednji voziti s manje od 7l/100 km, dok je prosjek testa u mješovitoj vožnji iznosio 5,4 l/100 km. Novi dizelski motor dao je Astri dimenziju više i kada su u pitanju performanse. Njegovih 136 KS idealna je mjera za Astru Sedan, ubrzanja su vrlo dobra a maksimalna brzina nadilazi 200 km/h. 

Igor Kralj/Pixsell

Automobil u unutrašnjosti, pogotovo na stražnjoj klupi nudi obilje prostora dok je prtljažnik s 460 litara nešto manji od očekivanog. Tu je naravno i njegova smanjena praktičnost prilikom utovara u odnosu na izvedbu s petora vrata ili karavan, no to su kompromisi kojih su svjesni svi koji preferiraju limuzinski oblik. U unutrašnjosti dominiraju materijali vrhunske kvalitete, a ergonomija malo pati zbog previše tipki na središnjoj konzoli. Dojam u vožnji je vrhunski, pogotovo na duljim putovanjima pri višim brzinama  gdje se Astra ponaša na razini automobila više klase. Isto takva je i udobnost ovjesa. S obzirom na bogatu opremu, u kojoj ništa ne nedostaje i snažan dizelski motor cijena od oko 150.000 kuna je vrlo povoljna. 

Igor Kralj/Pixsell


TVORNIČKI PODACI:
masa: 1450 kg
dimenzije: 466x181x151cm
obujam:  1598 ccm
snaga:  100 kW/136 KS  
ubrzanje (0-100km/h):  10,1 s
najveća brzina: 205 km/h
potrošnja:  3,9 l /100 km

cijena: 150.949 kn (testni model)   149.528 kn (bez doplata)

Astra 1.6 CDTI DRIVE u seriji ima električno preklopive retrovizore, automatski dvozonski klima uređaj, električni paket, putno računalo alu naplatke 17”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.