Obavijesti

News

Komentari 15

'Fićom’ prešao 400 tisuća km i ne da ga ni za 'mečku'

'Fićom’ prešao 400 tisuća km i ne da ga ni za 'mečku'
5

Istranin je dosada promijenio tri “fiće”. To mu je najdraži auto i ne bi ga mijenjao ni da mu netko daruje novi Mercedes. Nikad ga nije iznevjerio

VIDEO

Toma Salopek (74) iz Potpična u Istri “fićom” starim 25 godina često ide na put dug 780 km kako bi posjetio prijatelje u Kaknju, u Bosni. Put mu traje 12 sati, a po autocesti vozi najviše 75 kilometara na sat.
- Znao sam i tri puta na mjesec ići u Kakanj u posjet prijateljici, koju sam upoznao u Novigradu, te prijatelju, a putujem opet za koji dan. 'Fićo’ me nikad nije izdao na cesti, a do Kaknja s njim samo jedanput stanem na benzinskoj. Troši 6 litara na 100 kilometara, ako ne prelazim brzinu od 75 na sat, pa se toga i držim - govori Toma. Dosad je promijenio tri “fiće”, to mu je najdraži auto i ne bi ga mijenjao, kaže,  ni da mu netko daruje novi Mercedes. Nikad nije imao prometnu nesreću te napominje kako mu na autocesti znaju trubiti zbog spore vožnje.
- Ne obazirem se jer imaju trak za pretjecanje. Novi auti se zapale u vožnji, a moj 'fićo’ radi kao sat. Brojčanik mu se nakon 99.999 kilometara vraća na nulu. Prešao sam s njim oko 400.000 kilometara - kaže. Platio ga je prije 25 godina 1500 tadašnjih maraka.
- Vozačka mi vrijedi do 80. godine. Prijatelji iz Kaknja uvijek se čude što gotovo 800 km prijeđem da stignem do njih, ali nije mi teško jer uživam u vožnji - dodaje.


• Star je 25 godina, a platio ga je 1500 tadašnjih njemačkih maraka
• Troši 6 l benzina na 100 km
• Nakon 99.999 km brojčanik se sam vraća na nulu
• Nikad ga nije vozio brže od 75 km/h

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.