Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jemrić: Pobjeda je tu, bodovi u džepu, pehar dajem Varkonyju

Jemrić: Pobjeda je tu, bodovi u džepu, pehar dajem Varkonyju
3

Ovu pobjedu posvećujem kolegama iz Mađarske Varkonyiju i Szabi, a na sljedećem reliju na kojem se vidimo ću im uručiti pehar za 1. mjesto, rekao je Branko Jemrić

VIDEO

Za Jemrić Rally Team 39. Zagreb Delta Rally ostat će zapisan kao još jedna pobjeda u klasi, ali proteklog vikenda u Dugom selu posada Branko Jemrić-Igor Šugar, članovi AK Ad-Astra, praktički je tu pobjedu dobila na poklon. Što se zbivalo na reliju ukratko će probati objasniti Jemrić.

- Kako je na utrci startala samo još jedna posada u klasi, pokušali smo drugo mjesto opravdati dobrim vožnjama na brzincima i probati se što više približiti puno jačim autima od naše Fabije, pa tako i jedinom konkurentu Varkonyju koji nastupa sa jačim autom od našeg. Kako je i sam Varkony odličan vozač, jedino što smo mogli je čekati da napravi neku pogrešku, te objeručke iskoristiti priliku za pobjedu. Već prvog dana smo loše ušli u utrku, odabrali krive gume i na samom Martin bregu u zavoju produžili ravno te izgubili dobrih desetak sekundi. 

- Prespavali smo i drugi dan krenuli na prvi brzinac maksimalno moguće, ali na jednom zavoju došli smo prebrzo, izletjeli i uništili oba desna kotača te oštetili ovjes. Tu smo s nekim pravim rezultatom u generalnom poretku, na žalost, završili budući da smo izgubili oko dvije minute, a to je na ovakvom reliju teško nadoknaditi. Nakon toga, šok. U trenutku kada trebamo startati 7. briznac, strarter zatvara brzinski ispit zbog udesa mađarskog kolege Tibora Vavike, a kako je ozlijedio kralježnicu morao je hitno biti prebačen u bolnicu. 

- Uslijedio je nesebična gesta njegovog kolege Bence Szabe, inače suvozača mojeg konkurenta u klasi Varkonyija. Sjeo je sa Vavikom u kola hitne pomoći, te otišao s njim u bolnicu kako bi mu pomogao u komunikaciji sa doktorima, budući Vavika ne govori ni jedan jezik osim mađarskog. Ovim potezom automatski je diskvalificirao sebe i svojeg vozača iz utrke i meni 'poklonio' pobjedu. Na meni je bilo samo da završim utrku. Do kraja sam to pokušao opravdati maksimalno brzom vožnjom koliko su mi tehničke stvari to dopuštale, budući da smo ostali bez guma i vozili sa oštećenim ovjesom. Ovu pobjedu zato posvećujem kolegama iz Mađarske Varkonyiju i Szabi, a na sljedećem reliju na kojem se vidimo ću im uručiti pehar za 1. mjesto koji sam dobio na proglašenju.

- Moram reći kako su AK Delta u suradnji s AK Dugo selo ponovo izvanredno organizirali reli, te je sve funkcioniralo besprijekorno. Sve pohvale, a posebno Mecu na špeku i kobasama koje smo degustirali u kleti.

- Veliko hvala mojoj 'šefici' Maji bez koje sigurno ne bih ni vozio utrke. Hvala suvozaču Igoru i Iveku na dobro odrađenom poslu. Hvala mojem klubu AK "Ad-Astra", mojem "GTM Kastav Rally Team-u', te sponzorima "M.C. Jaković", "24sata", "Kreator TV", "EUROart band", "GTM Sport", "Turbine servis", "HED power tuning", "Tecno Auto", "Juretić transport", "Fabio lak", "Auto invest", "AS Folija Centar" i "Fidelis studio" bez čije pomoći sigurno ne bi ni nastupili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve