Obavijesti

Sport

Komentari 159

Schumijevo stanje stabilnije i bolje nakon nove operacije...

Schumijevo stanje stabilnije i bolje nakon nove operacije...
4

Novo snimanje mozga je napravljeno i vidljiv je mali napredak. Snimka je pokazala da je stanje relativno stabilno. Situacija je bolja nego jučer, poručili su liječnici

VIDEO

Iz bolnice u Grenobleu posljednjeg dana 2013. godine stižu dobre vijesti oko zdravstvenog stanja Michaela Schumachera. Liječnici su na novoj konferenciji za medije otkrili da je sedmerostruki F1 prvak pokazao napredak nakon još jedne operacije, koja je obavljena sinoć oko 22 sata.

- Novo snimanje mozga je napravljeno i vidljiv je mali napredak. Snimka je pokazala da je stanje relativno stabilno - rekli su liječnici iz francuske bolnice, koji su morali napraviti još jednu operaciju kako bi smanjili pritisak u Schumacherovom mozgu.

- Imamo nekoliko znakova zbog kojih znamo da je situacija pod većom kontrolom nego jučer. Bila je teška odluka da ga opet operiramo, ali smo odlučili maknuti hematom. Razina unutarnjeg pritiska u mozgu se popravila - poručili su liječnici koji su Schumachera operirali dva sata.

No je li Nijemac izvan životne opasnosti?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Situaciju bolje kontroliramo nego jučer. Ne možemo reći da je izvan opasnosti, međutim, dobili smo više vremena kako bi radili na njegovu napretku. Sljedeći sati još su kritični. Na intenzivnoj njezi stvari mogu otići po zlu jako brzo, zato nadoknađujemo na vremenu.

Michaelova obitelj je cijelo vrijeme uz njega.

- Još smo uvijek zabrinuti. Ne možemo sebi reći da smo pobijedili. Situacija je bolja nego prije 24 sata, ali moramo biti realistični. I dalje je u induciranoj komi. Još moramo napraviti neke pretrage i bit će u ovom stanju koliko god će biti potrebno jer ne znamo što će se još dogoditi - rekao je dr. Payen i demantirao da će Schumacher biti prebačen u njemačku bolnicu:

- S ovako velikim liječničkim osobljem nema potrebe da napušta ovu bolnicu. Imamo medicinsku strategiju kojom ćemo popraviti broj anomalija. Obitelji smo rekli koji su rizici prije nego što je donijeta odluka o operaciji.

Iz liječničkog tima poručili su da će novu konferenciju za medije održati kad bude novih informacija.

Kaciga mu se doslovce prepolovila od snažnog udarca

Podsjetimo, Schumacher je u nedjelju pao na skijanju u Meribelu i teško ozlijedio glavu. Uspješno su mu otklonili krvni ugrušak iz glave, no Michael je i dalje u komi. 

Srećom, Michael je nosio kacigu. Da nije, liječnici tvrde da bi na mjestu ostao mrtav. Njemački mediji otkrili da se Schumacherova kaciga praktički prepolovila od snažnog udarca u kamen.

Sa Schumacherom u bolnici su supruga Corinna i dvoje djece, a neki mediji pišu da su s njima i brat Ralf te otac Rolf. 

- Obitelj je u teškom stanju – rekla je Sabine Kehm, Schumacherova glasnogovornica.

Postoje tri scenarija za Michaela. Prvi je da će se probuditi iz kome i potpuno oporaviti. Drugi je da će se probuditi, ali će ostati posljedice na mozgu, te se možda nikada ne oporavi do kraja, a treći scenarij je i najcrnji. Možda se nikad ne probudi iz kome.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka