Obavijesti

News

Komentari 24

Carina se osvećuje jeftinim trgovcima i šalje im inspekcije

Carina se osvećuje jeftinim trgovcima i šalje im inspekcije
1

Od izvora iz Carinske uprave dobili smo nalog po kojem se nalaže kontrola samo 2 od stotina autokuća jer su one jedino prijavile nepravilnosti na javnom natječaju

VIDEO

Kažnjavanje autokuće koja je državi prodala jeftino automobile, izgleda, nije samo birokratski apsurd. Od izvora iz Carinske uprave dobili smo nalog po kojem se nalaže kontrola samo dvije od stotina autokuća u Hrvatskoj i Zagrebu.

Obje autokuće koje su na meti carinika lani su javno upozorile na velike nepravilnosti u javnim natječajima kojima je država kupovala automobile, a izabrane su skuplje ponude.

Podsjetimo, objavili smo da je jedna od njih LMG Autokuća koja prodaje vozila Mitsubishi. Oni su lani policiji i dvjema državnim tvrtkama, nakon pobjede na natječaju, prodali 67 terenaca za 17,5 milijuna kuna. Ove godine ih je posjetila Carina i zaključila da su im cijene bile preniske. Naplatili su im 777.000 kuna poreza i prijete im kazne od tri milijuna kuna.

- Ako kontroliraju samo nas, onda su opravdane sumnje da nas se ciljano želi kažnjavati i maknuti iz budućih natječaja - kaže nam Branko Kondić, izvršni direktor LMG Autokuće, koja zastupa Mitsubishi.

Oni su srušili već namješteni natječaj po kojem je policija 2013. godine htjela kupiti 31 milijun skuplje automobile. Drugi distributer koji je u dopisu za kontrolu je Grand Auto, zastupnik Forda i Volva. Oni su lani izbačeni s natječaja za državne automobile iako su imali 35 milijuna jeftinije ponude. Stranice im nisu bile dobro uvezane i nije bio ovjeren popis servisa. Sve su prijavili Državnom odvjetništvu jer sumnjaju na korupciju.

- Nama inspektori još nisu bili, ali ako smo jedino mi i LMG na tom popisu, onda je jasno da je to povezano s našim prijavama. Pravilnik po kojem kažnjavaju nije u skladu sa zakonom i uopće nema nikakvog smisla - kaže nam Robert Lendić, direktor Grand Auta.

Inače, Carina nam je odgovorila kako oni ne mogu reći jesu li još nekoga kontrolirali jer je to porezna tajna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk