Obavijesti

News

Komentari 110

Franak traži ostavku Vujčića i najavljuje masovne prosvjede

Franak traži ostavku Vujčića i najavljuje masovne prosvjede
3

Iz Franka traže ostavku guvernera Borisa Vujčića, pozivaju DORH da istraži HNB, a građane da kazneno prijave banke. Za 25. travnja su najavili veliki prosvjed

VIDEO

Udruga Franak objavila je da napušta radnu skupinu u kojoj su predstavnici Ministarstva financija i banaka, a koja je posljednjih tjedana radila na traženju dugoročnih rješenja za problem kredita u švicarcima. Također, traže ostavku guvernera HNB-a Borisa Vujčića te  krajem travnja kreću s masovnim prosvjedima dužnika.

- Ministarstvo financija odugovlači pregovore, banke nisu uspjele pripremiti niti jedan način konverzije. HNB je na radne sastanke slao zapisničare koji ne mogu donijeti relevantne odluke. Zbog njihove neozbiljnosti napuštamo skupinu - rekao je Ivan Kontrec, iz Udruge Franak.

Udruga Franak poziva DORH da počne raditi svoj posao i istraži HNB te građane da kazneno prijave banke.

Ekonomski savjetnik Udruge Franak Ivan Lovrinović smatra kako je Vladina odluka o zamrzavanju tečaja samo politička i predizborna.

- Ovakva otezanja i šutnja nikome ne donose dobro jer ovaj problem neće riješiti ni HDZ ni SDP, jednostavno nemaju političku volju. HNB se ponaša kao država u državi i ne preuzima svoju odgovornost koja je golema jer su glavni regulator novih financijskih proizvoda pa tako i toksičnih kredita u francima. 

Ova Vlada sama ruši monetarni suverenitet Hrvatske jer ne priznaju kunu kao valutu. Franak je iscrpio sve demokratske mirne metode za rješavanje problema. Smatram da se treba vratiti Dobronićevoj presudi, ali za to treba puno političke volje kao što je primjerice u Mađarskoj - rekao je Lovrinović.

Udruga Franak najavila je prosvjed za 25. travnja. Još jednom ističu kako neće odustati od zahtjeva da se krediti konvertiraju u kune jer se tako izjasnio najveći broj članova Udruge.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.