Obavijesti

News

Komentari 41

Gradi se 12,2 km nove pruge u vrijednosti od 203,4 mil. kuna

Gradi se 12,2 km nove pruge u vrijednosti od  203,4 mil. kuna
8

Pruga se gradi na dionici Gradec - Sv. Ivan Žabno. Time se putovanje, koje je dosad za lokalno stanovništvo trajalo 1. 45 sati planira skratiti na sat vremena

VIDEO

Hrvatska dobiva 12,2 km nove pruge vrijedne 203,4 milijuna kuna na dionici Gradec - Sv. Ivan Žabno. Time se putovanje, koje je dosad za lokalno stanovništvo trajalo 1. 45 sati planira skratiti na sat vremena.

- Ovo su prvi kilometri pruge koju gradimo nakon 50 godina. Zadnja dionica koja je bila građena na potezu Zadar - Knin radila se 1967. Ovim projektom dobit ćemo kroz dvije godine i potpuno nova željeznička stajališta s nadstrešnicama i parkiralištima - rekla je predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša.

Goran Stanzl/PIXSELL

Na ovom projektu radi se od 2003.,  a prvi vlakovi prugom bi trebali proći 2017. Dok je premijer Zoran Milanović zajedno s ministrima Sinišom Hajdašem Dončićem i Brankom Grčićem podupirao svojom prisutnošću potpise ovih ugovora, ponuditeljima i nadzornicima radova ispred zgrade HŽ Infrastrukture ljudi, očito dobro upućeni u stanje u HŽ-u dijelili su letke na kojima su opisali 'drugu stranu medalje'.

Goran Stanzl/PIXSELL

Između ostalog su naveli da je HŽ Putnički prijevoz donio odluku o djelomičnom ukidanju direktnih vlakova iz Zagreba za Bjelovar od 7. rujna 2015.

- Znate li da je HŽ Putnički prijevoz neodržavanjem u tri godine uništio flotu dizel motornih vlakova te umjesto njih putnike svakodnevno voze privatni autobusi do Osijeka, Županje, Vukovara, Varaždina, Bjelovara, Zadra- stoji u letku.

Ističu kako država daje 505 milijuna kuna godišnje za pružanje usluga željezničkog prijevoza putnika, a s tim se novcem plaćaju privatni autobusi.

Osim, što nedostaje vlakova, pišu da nedostaje i strojovođa pa se pitaju hoće li HŽ putnike novom prugom prevoziti odnosno slati e-mailovima na odredište.

Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer je hvaleći ovaj projekt rekao kako je Hrvatska lani uspjela izvući iz EU fondova 200 mil eura plusa. I ovaj projekt se financira EU novcem i to 85 posto.

- Željeznice su nam silno zaostale i zato svaka čast svima na dobro odrađenom poslu. Ovo nije najveća investicija u Hrvatskoj, ali je simbolično važna - zaključio je premijer.

Goran Stanzl/PIXSELL




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa