Obavijesti

News

Komentari 41

Grčić: Imamo na raspolaganju 8,4 mlrd. eura iz EU fondova

Grčić: Imamo na raspolaganju 8,4 mlrd. eura iz EU fondova
10

Branko Grčić i Gordan Maras svečano otvorili početak izgradnje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe (SEECEL)

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, u petak su svečano otvorili početak izgradnje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe (SEECEL). 

Riječ je o prvom infrastrukturnom projektu u 2014., sufinanciranom sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a procijenjena vrijednost mu je gotovo 31 milijun eura. Poduzetnički centar SEECEL gradi se na zagrebačkoj Kajzerici, a njegovo otvorenje očekuje se najkasnije do 2016. godine.

Marko Prpić/PIXSELL

- Zagreb i Hrvatska će kroz ovaj moderni centar dobiti kvalitetnu podršku za razvoj poduzetničkih kompetencija, ali će postati i srce poduzetničkog učenja cijele regije. Naša je želja da SEECEL u budućnosti ne bude samo regionalni centar izvrsnosti i učenja malog i srednjeg poduzetništva, već središte poduzetničkog učenja cijele Europe - poručio je ministar Maras prilikom otvaranja dodajući kako je SEECEL jedan od najvećih investicijskih projekata koji će se raditi u Zagrebu sljedeće godine.

- Ovaj projekt je tek početak korištenja sredstava EU fondova koji nam pružaju ogromne mogućnosti. U narednom ćemo razdoblju malim i srednjim poduzetnicima dodijeliti značajan iznos bespovratnih potpora namijenjenih proizvodnji, turizmu, unapređenju poduzetničke infrastrukture te informatizaciji. Do 2020. godine za to nam je na raspolaganju 7,5 milijardi kuna, a već sljedeće godine raspisat ćemo javne pozive u vrijednosti 2 milijarde kuna - kazao je.

Marko Prpić/PIXSELL

- Nakon što je Europska komisija 12. prosinca 2014. odobrila naš najveći operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za financijsko razdoblje 2014.-2020. među prvih 50 od preko 200 programa iz država članica EU, usvojen je i Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Hrvatska sada ima 8,463 milijarde eura na raspolaganju za nova radna mjesta, za ulaganje u ravnomjerni razvoj svih regija, za poboljšanje života svih građana - izjavio je Grčić dodajući da je to najveći iznos bespovratnih sredstava koje je Hrvatska ikad imala. 

- EU fondovi su naša velika šansa, stoga pozivam sve aktere na državnoj, regionalnoj razini, da bez obzira na politička opredjeljenja, zajedno doprinosimo realizaciji projekata bespovratnim sredstvima Europske unije - naglasio je Grčić.

Marko Prpić/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.