Obavijesti

News

Komentari 462

Hrvati su najsiromašniji u EU, odmah iza Bugara i Rumunja...

Hrvati su najsiromašniji u EU, odmah iza Bugara i Rumunja...
1

Iako zaposlenost raste, Hrvati su među najsiromašnijima u Europi. Od nečlanica EU najsiromašniji su redom: BiH, Albanija, Makedonija, Srbija, Crna Gora i Turska

VIDEO

Hrvatska, uz Estoniju, Mađarsku i Španjolsku, prednjači sa skokom broja zaposlenih u prvom ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuje izvješće Eurostata.

U prvom je ovogodišnjem tromjesečju broj zaposlenih u Hrvatskoj povećan za 2,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Time je zapošljavanje ponovo pojačano na godišnjoj razini, nakon kratkotrajnog slabljenja u posljednja tri mjeseca 2014. kada je uvećano 1,6 posto.

U prvom je tromjesečju 2015. među zemljama članicama najsnažniji rast broja zaposlenih na godišnjoj razini zabilježila Estonija, za 3,6 posto. Slijedi Mađarska s 3,4 posto, te Španjolska, s 2,9 posto.

Hrvati među najsiromašnijima

Iako zaposlenost raste, Hrvati su među najsiromašnijima u Europi, pokazuju podaci Eurostata o stvarnoj individualnoj potrošnji kojom se mjeri blagostanje kućanstava. 

Prema prvoj procjeni za prošlu godinu, stvarna individualna potrošnja po zemljama članicama EU kreće se u rasponu od 49 do 140 posto prosjeka Unije, izraženo standardom kupovne moći.

Najsiromašnija članica je Bugarska koja je na 49 posto prosjeka Europske unije, a slijede Rumunjska s 55 posto te Hrvatska s 59 posto prosjeka individualne potrošnje.

Najveći standard ima Luksemburg, gdje je potrošnja 40 posto iznad prosjeka, a slijede Njemačka i Austrija gdje je potrošnja više od 20 posto iznad prosjeka.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 462
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'

Dječak koji je pronašao dijete u košu za smeće u Zaprešiću ekskluzivno je otkrio detalje strave te večeri za 24sata
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192