Obavijesti

News

Komentari 17

Kreću prvi komercijalni letovi hidroavionima na Rab i Hvar

Kreću prvi komercijalni letovi hidroavionima na Rab i Hvar
4

Hidroavion će prevoziti putnike od Resnika do Hvara. Let će trajati 13 minuta, a isprva će cijena karte iznositi 99 kuna. Za 10-ak dana kreću i s letovima s Raba

VIDEO

Njemačko-hrvatska tvrtka Europski obalni zračni prijevoz (ECA - European Coastal Airlines) od idućeg tjedna započinje s komercijalnim letovima hidroavionom. Prevozit će iz lučice Resnik, u blizini splitske zračne luke, putnike za Hvar.

Prvotna namjera njemačkih investitora bila je da se hidroavionom polijeće iz splitske gradske luke , no kako se to pokazalo tehnički neizvedivim, ECA je ishodila dozvole za Resnik kod Kaštel Štafilića. Leti se amfibijskim zrakoplovom s 19 sjedala De Havilland Twin Otter DHC-6 koji se može spustiti na more i na kopno.

- Letovi za Jelsu na Hvaru će trajati 13 minuta , a u prvom periodu cijena karte će iznositi 99 kuna. Za 10-ak dana krećemo i s letovima iz ACI Marine u Rabu . Imat ćemo linije za Pulu i Anconu. Do sada je u ovaj projekt investirano oko 10 milijuna eura, te je zaposleno 53 ljudi - rekao je Jan Albers , direktor marketinga ECA-e.

U lučici Resnik postavljen je ponton za prihvat pet zrakoplova . Izgrađena je čekaonica, a ovih dana provode se provjere sigurnosti pod paskom Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Idući tjedan planirani su testni letovi za Jelsu.

VIDEO

Olakšat će život otočanima i stvoriti nova radna mjesta

- Cilj nam je povezati 66 naseljena hrvatska otoka te u kasnijoj fazi proširiti poslovanje na Italiju, Crnu Goru, Grčku i Monako. Ovaj projekt predstavlja višemilijunsko ulaganje u eurima te će kreirati i približno 400 novih radnih mjesta u Republici Hrvatskoj. Tvrtka European Coastal Airlines se obvezuje na održavanje visokih standarda poslovne etike, poštenja i integriteta te ekološke osviještenosti te prema tome i na socijalnu, etičku i ekološku odgovornost. Ovim će se olakšati život stanovnicima hrvatskih otoka te revolucionarizirati hrvatski prijevozni sustav osiguravanjem sigurnog, pouzdanog i cjenovno pristupačnog hidroavionskog prijevoza - poručili su ECA.

Uskoro ova tvrtka kani uvesti letove hidroavionima za Korčulu, Lastovo, Dubrovnik i Zadar , te Zagreb povezati s otocima izravnim letovima. Tvrde kako je njihov hidroavion može letjeti i u slučaju lošeg vremena kad ne voze trajekti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo
Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."