Obavijesti

News

Komentari 38

Made in Krapina: Zbog MUP-a cvjeta zagorska brodogradnja

Made in Krapina: Zbog MUP-a cvjeta zagorska brodogradnja
11

Tvrtka Metalac-PNT u suradnji sa Strojogradom u Krapini radi brodove za policiju. Mogu ploviti rijekama, jezerima i morem. Zainteresirani su i Bangladeš te Indonezija

VIDEO

Policijske patrole u Zagorju nisu nikakva novost. No patrolni čamci koji “plove” zagorskim bregima izazvali su veliko zanimanje stanovnika.

Riječ je o najnovijem proizvodu tvrtke Strojograd, čiji su vlasnici otac i sin Ivan i Vladimir Dragčević. Oni već devet godina izrađuju razna plovila, no dosad nisu napravili pravi veliki brod.

- Sve je počelo na prijedlog kuma i rođaka, koji je već dugo u nautici. Dosad smo napravili više od 30 trupova koje su poslije drugi opremali. Ovo su prva dva broda koje smo potpuno sami opremili. Izrađeni su od aluminija i pogodni su za plovidbu rijekama i jezerima, ali i na moru - opisao je Vladimir Dragčević dva policijska čamca koji su isporučeni osječkoj i vinkovačkoj policiji.

Riječ je o vrlo kvalitetnim brodovima koje Strojograd izrađuje u suradnji s tvrtkom Metalac-PNT u pogonu u Krapini. Vrlo su skupi pa nema individualnih kupaca nego se poslovi dobivaju na natječajima. U Strojogradu vjeruju da sa znanjem i kvalitetom imaju mjesta i na svjetskom tržištu pa su se javili na nekoliko natječaja.

- Čekamo ishod jednog u Bangladešu, a i u Indoneziji su zainteresirani za naše brodove - zaključili su zagorski brodograditelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.