Obavijesti

News

Komentari 24

Propala i 5. runda pregovora: Vlada i MOL se nisu dogovorili

Propala i 5. runda pregovora: Vlada i MOL se nisu dogovorili
9

Nismo se mogli dogovoriti za zajedničku izjavu jer se nismo mogli složiti ni oko čega, rekli su predstavnici MOL-a nakon što su naglo napustili pregovore

VIDEO

Propala je i peta runda pregovora Vlade i MOL-a o INA-i, javlja RTL. Predstavnici MOL -a su pregovore napustili naglo te su izašli pred novinare i rekli:

- Nismo se mogli dogovoriti za zajedničku izjavu jer se nismo mogli složiti ni oko čega.

Ministar Ivan Vrdoljak, rekao je da MOL u zadnjih deset mjeseci nije predložio ništa.

- Ništa nisu predložili ni danas. Mi imamo pravomoćnu presudu i zato ćemo MOL-u predložiti novi ugovor. Oni su o tome spremni razgovarati. Kupnja dionica od njih je samo jedna od opcija. Hoćemo li to uspjeti napraviti bez da povećamo javni dug? Vidjet ćemo, ali to je samo jedna od opcija - rekao je Vrdoljak.

Premijer Zoran Milanović je tijekom posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji komentirao slučaj INA-MOL. Rekao je kako Vlada ima okvir za pregovore.

- Pregovarat ćemo i sve drugo su špekulacije - rekao je Milanović. Na pitanje da komentira izjave ministra Vrdoljaka kako postoji opcija da će država otkupiti dionice od MOL-a, Milanović je rekao da su to "dobronamjerne špekulacije".

Pokretanje videa...

Željko Garmaz/24sata VIDEO

Pregovori počeli prošle godine

Pregovori Vlade i mađarskog MOL -a o INA -i nastavili se u petak. Pregovori su, podsjetimo, počeli u rujnu prošle godine. Vlada u INA -i ima 44,84 posto dionica, a MOL 49,08 posto.

Iz MOL-a su poručili da žele čuti sve detalje od hrvatske strane o prijedlogu korporativnog upravljanja Inom i stavove o ostalim važnim poslovnim pitanjima.

Vladin tim vodi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a MOL-ov izvršni direktor Jozsef Molnar.

- Zadovoljstvo mi je ponovno se vratiti u Zagreb s pregovaračkim timom MOL grupe. Nadamo se danas nastavku naših razgovora s pregovaračkim timom hrvatske Vlade i nadamo se da ćemo dobiti odgovore na različita važna pitanja - rekao je uoči početka pregovora Dominic Koefner, potpredsjednik MOL grupe zadužen za korporativne komunikacije.

MOL-ov pregovarački tim nada se čuti od ministra Vrdoljaka službeni stav Vlade vezan uz prijedlog korporativnog upravljanja Ininog Nadzornog odbora.

Ovo je već peta runda pregovora . Budući da dogovora još nema, sve su glasnija nagađanja da bi MOL mogao izaći iz INA-e. Zadnja informacija koja se pojavila je da bi hrvatska Vlada mogla otkupiti dionice INA-e od MOL-a. MOL je nakon toga reagirao priopćenjem u kojem su rekli neka hrvatska Vlada, ali i svi zainteresirani za eventualnu kupnju dionica to jasno kažu i da daju svoje ponude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu