Obavijesti

News

Komentari 29

MOL od Ine traži isplatu čak dvije milijarde kuna dividendi

MOL od Ine traži isplatu čak dvije milijarde kuna dividendi
5

MOL: 'Spasili smo INU od bankrota, financijski stabilizirali i pretvorili u profitabilnu tvrtku. Došlo je vrijeme da svi dioničari ostvare povrat svojih prethodnih ulaganja'

VIDEO

U Ini je počeo sastanak na kojem će glavnim Ininim dioničarima biti predstavljena ukupna poslovna strategija hrvatske naftne kompanije. Nakon sastanka održat će se sjednica Nadzornog odbora Ine.

- Danas ćemo možda čuti da MOL želi ulagati u Inu i pretvoriti je u vertikalno integriranu hrvatsku kompaniju s perspektivom razvoja. Nećemo dozvoliti da se na osnovu ugovora koji su koruptivni upravlja Inom i vodi je u propast. Ja osobno i ova Vlada to nećemo dozvoliti - rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dolazeći na sastanak.

Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) rekao je da će dioničari danas s Upravom raspraviti stvarno stanje u Ini.

- Bitno je ustanoviti kakvo je sada stanje, a kakvo je bilo kad je započela privatizacija. Uvijek se referiramo na stare dokumente, a tržište i tehnologija sada su drugačiji -  kaže Pejnović. 

MOL traži isplatu dividendi

Na dnevnom redu današnje sjednice bi se trebala naći i izvanredna isplata dividendi. MOL će predložiti isplatu dividendi u iznosu od 2 milijarde kuna i to iz zadržane dobiti, javlja Večernji list.

- MOL je spasio INU od bankrota, financijski je stabilizirao i pretvorio u profitabilnu tvrtku sa značajnim investicijskom potencijalom. Nakon što je Ministarstvo gospodarstva odlučilo opozvati licencije za istraživanje u Savi i na sjeverozapadu zemlje, dioničari razumiju kako ministarstvo trenutno ne podržava prema investicijama okrenuto okruženje. Stoga je došlo vrijeme da svi dioničari ostvare povrat svojih prethodnih ulaganja - navodi se u priopćenju MOL-a.

Prosvjedovalo oko 1000 radnika Ine

Oko tisuću radnika Ine u ponedjeljak prosvjedovalo je na Markovu trgu, a to je bio njihov već sedmi prosvjed. 

'Danas Ina, sutra Hrvatska', bila je poruka prosvjednika koji žele zaštititi 12.000 radnih mjesta i natjerati premijera Zorana Milanovića da jasno kaže koja je sudbina Ine. U Zagreb su došli i radnici sisačke Rafinerije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.