Obavijesti

News

Komentari 157

Odluka pekara: U Osijeku će kruh poskupjeti i do 100 posto

Odluka pekara: U Osijeku će kruh poskupjeti i do 100 posto
1

Branko Čičak, predsjednik Sekcije pekara, izvijestio je da će novim cijenama pekari biti ujednačeni te da su se dogovorili da se cijene mogu razlikovati za pola kune

VIDEO

Od 1. ožujka u Osijeku će kruh biti skuplji za 20 posto, a kod velikih proizvođača i 100 posto! Tako su odlučili osječki pekari u srijedu na sastanku Sekcije pekara pri Udruženju obrtnika grada Osijeka. Bijeli kruh će tako koštati od sedam do osam kuna, a polubijeli od 6,5 do 7,5 kuna za 700 grama. Sadašnja cijena bijelog kruha je od tri do sedam kuna, a polubijelog od tri do 6,5 kuna.

Branko Čičak, predsjednik Sekcije pekara, izvijestio je da će novim cijenama kruha svi pekari biti ujednačeni te da su se dogovorili da se cijene mogu razlikovati najviše za pola kune po štruca kruha.

Čičak je dodao kako povećanje od 100 posto "zasigurno može zbuniti kupce, ali to se odnosi na primjerice cijenu kruha koja je sada bila oko tri kune, a novim poskupljenjem ona će biti ujednačena sa cijenom svih proizvođača".

Troškovi proizvodnje kruha su enormno posupjeli i pekari moraju ići s novim cijenama kako bi uopće mogli opstati, naglasio je Čičak dodajući da svaki proizvođač sam može formirati cijenu peciva.

Sekcija pekara pri Udruženju obrtnika grada Osijeka ima 18 članova, koji u prosjeku zapošljavaju od tri do pet radnika. U Osijeku ima i četiri velika proizvođača, koji su također istaknuli da su zbog poraslih troškova poslovanja prisiljeni povećati cijene kruha, kazao je Čičak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature