Obavijesti

News

Komentari 15

Ove godine ipak došlo manje stranih turista na Kvarner

Na Kvarner je ovogodišnje treće srpanjske subote stiglo manje stranaca nego lani. Turistički djelatnici nadaju se većem broju dolazaka turista u nastavku sezone

VIDEO

Ove je godine treće srpanjske subote preko graničnih prijelaza stigao otprilike jednak broj stranih turista. Međutim, na Kvarneru je zabilježen pad dolazaka turista. Očekuje se da će se u nastavku sezone ta brojka popraviti. 

- Vjerujemo u uspješan rezultat tekuće turističke sezone, što pokazuju i trenutni pokazatelji - smatra Ivan Gadže, turistički djelatnik.

Lipanj je po podacima Hrvatske turističke zajednice donio pluseve i u dolascima i u noćenjima praktički u cijeloj državi, što se ne bi moglo reći i za prvu polovicu srpnja. S obzirom na značajni minus koji je donijelo prvih petnaest dana srpnja, brojni turistički djelatnici sa zebnjom su čekali protekli vikend. Na njihovu sreću, na cestama su bile zabilježene i prve prave ljetne gužve.

Tijekom subote je preko Graničnih prijelaza Rupa i Pasjak ušlo oko 63.000 putnika. Ulazilo se u jednoj do dvije kolone. Na Pasjaku je promet bio nešto slabiji. Treće subote u srpnju prošle godine je, preko Rupe i Pasjak stiglo nešto manje putnika, a otišlo više njih. 

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, promet na graničnim prijelazima je prošlog vikenda bio gotovo jednak kao lani. 

Nešto manji broj stranih turista na Kvarneru

Mnogi se žale da je na Kvarneru zabilježen pad dolazaka turista, više nego što se očekivalo. Ipak, očekuje se kako bi ostatak sezone mogao popraviti aktualni minus. No, svaki manjak u srpnju ili kolovozu se vrlo teško nadoknađuje, piše Novi list

Naime, ove godine je na odmor u Hrvatsku došlo 20.000 manje turista, a razliku su "nadopunili" domaći putnici kojih je prekjučer stiglo više nego lani. Što se tiče prijevoznih sredstava, čini se da ova godina bilježi veći promet autobusima. Stiglo ih je 350 više nego lani.

Očekuje se novi val gostiju 

Idućeg vikenda trebao bi se osjetiti nešto jači val gostiju iz Italije. S nestrpljenjem se očekuje i jači dolazak gostiju iz Njemačke. Naime, u nekim pokrajinama su se školski praznici pomaknuli prema kraju srpnja, pa se očekuje da će ti turisti tek sada u većem broju krenuti na odmor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa