Obavijesti

News

Komentari 10

Polančec ustrajan: Ugovor s MOL-om je dobar za Hrvatsku

Polančec ustrajan: Ugovor s MOL-om je dobar za Hrvatsku
1

Što se tiče upravljačkih prava, ona su na neki način odraz vlasničkih prava, odnosno vlasničke strukture udjela pojedinih dioničara u vlasništvu, objašnjava Polančec

VIDEO

Nakon što je HRT objavio pismo šefa MOL-a u kojem se svojoj upravi hvali da će MOL upravljati INA-om još prije no što je potpisan ugovor, za koji se sumnja da je premijeru Ivi Sanaderu plaćen sa 10 milijuna eura, glavni pregovarač Damir Polančec i dalje tvrdi da je ugovor povoljan za Hrvatsku. 

- Pretpostavljam da se radi o jednom klasičnom pismu koje je zapravo izvješće prema njegovom upravnom odboru, odnosno upravnom odboru MOL-a. Slična pisma i prezentacija ja sam držao što Predsjedništvu HDZ-a, što užem kabinetu Vlade, podnosio sam izvješća na samim sjednicama Vlade u kojima sam vrlo precizno dakle navodio vrlo precizno sve u vezi raspodjele upravljačkih prava, rekao je Polančec. Na pitanje voditelja rekao je da ne voli odgovarati na pitanja o mitu i 5 milijuna eura na švicarskom računu kojem je DORH ušao u trag.

- Sada bih jednostavno želio da me ne dovodite u vezu sa time jer me niti DORH za to optužuje niti uopće dovodi u bilo kakvu vezu s primanjem, davanjem mita ili saznanjima s tim u svezi, rekao je Polančec. Nije htio govoriti ni o navodnom posredniku Robertu Ježiću, vlasniku Diokija, kada ga je voditelj upitao da li je i Ježić sudjelovao u pregovorima. vlasniku Diokija. Samo je rekao da će vrijeme pokazati 'sve ono što vi sada ne pitate, a imate želju pitati'. 

- Ali nikada nisam bio ni na jednom sastanku gdje bi se raspravljalo o upravljačkim pravima u INA-i, a u kojima bi sudjelovao ili bi bio prisutan kao promatrač, sudionik, ne znam u kojoj funkciji, Robert Ježić i to je definitivno tako, kaže Polančec. Na pitanje da li treba poništiti ugovor i vratiti upravljačka prava, Polančec je odgovorio da u vrijeme dok je on bio član Vlade, nijednu dionicu INA-e Vlada nije prodala MOL-u, a što se tiče upravljačkih prava, ona su na neki način odraz vlasničkih prava, odnosno vlasničke strukture udjela pojedinih dioničara u vlasništvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Još jedanput ću reći, u vrijeme kad smo mi imali većinu u Upravi INA-e i u Nadzornom odboru INA-e, INA je u tom trenutku završila godinu sa 900 milijuna kuna gubitka. Pogledajte koliko su vrijedile dionice INA-e u tom trenutku, a koliko vrijede danas, bio je Polančecov odgovor.

>>>Intervju s Polančecom možete pogledati ovdje

Milanović: Ne može HDZ sad ići plakati mami

Da se nekome tko ima praktički dionica kao i ti daju apsolutno upravljačka prava, to je štetna odluka na koju smo otpočetka upozoravali i za koju nije bilo razloga. No takva politička odluka nije za optuženičku klupu, već za sud građana i kaznu na izborima, rekao je Zoran Milanović na godišnjoj konvenciji SDP-a Varaždinske županije, a prenosi Tportal. Dodao je da je riječ o jako lošoj i neinteligentnoj odluci.

- Nakon takve odluke ne možeš ići mami, plakati i govoriti nisam tako mislio, nisam tako htio. To tako ne funkcionira u normalnom svijetu. Kad se nešto potpisuje to znači i svjesno obvezivanje, pa se ugovor, čak i ako je štetan za tebe, mora poštivati. Međutim, da su nas slušali, takva ugovor ne bi nikada potpisali. Sada nam ostaje samo pitanje kontrole štete, rekao je šef SDP-a. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...