Obavijesti

News

Rast i razvoj: Organizacijske promjene u Styria Media Grupi

Rast i razvoj: Organizacijske promjene u Styria Media Grupi
7

Početkom godine dosadašnji glavni urednik Renato Ivanuš preuzima poziciju Direktora tiskanih medija 24sata, dok Miro Mauhar i Andrea Borošić ulaze u Upravu

VIDEO

Početkom iduće godine Miro Mauhar preuzima funkciju člana Uprave u tvrtkama 24sata d.o.o. i Styria - medijski servisi d.o.o.

Na ovim funkcijama njegove glavne odgovornosti bit će financijsko upravljanje te uz postojeće članove Uprave odgovornost za cjelokupno poslovanje ove dvije tvrtke. Mauhar je prethodno je obavljao dužnost prokurista u slovenskom Žurnalu

Sanda Lončar izlazi iz Uprave 24sata, Večernjeg lista te Styrije Hrvatska - medijski servisi te prelazi na funkciju direktorice tvrtke Styria Digital Services GmbH u Austriji

Dosadašnji glavni urednik 24sata, Renato Ivanuš, preuzima poziciju direktora tiskanih medija 24sata, a novi glavni urednik 24sata postaje Goran Gavranović, dosadašnji zamjenik glavnog urednika. 

Osim toga, 24sata dobivaju i novu odgovornu osobu za cjelokupno digitalno poslovanje, a tu funkciju preuzima Zoran Turković na poziciji direktora digitalnih medija 24sata. 

Poslovni dnevnik mijenja svog izdavača, pa će tako cjelokupno poslovanje Poslovnog dnevnika početkom 2015. biti izdvojeno iz 24sata te pripojeno u Večernji list. Sukladno tome, Andrea Borošić, direktorica Poslovnog dnevnika, preuzima i funkciju člana Uprave Večernjeg lista. Dosadašnji Direktor sadržaja Večernjeg lista, Dražen Klarić, preuzima funkciju izdavačkog direktora Večernjeg lista te će biti odgovoran za cjelokupan portfolio brenda Večernji list.

Ove promjene za cilj imaju osiguravanje vodeće tržišne pozicije Styria Group u Hrvatskoj te jačanje njezine konkurentske prednosti.

- Styria je vodeći izdavač digitalnih i tiskanih medija u regiji, a i jedina medijska kuća koja je uspješno proširila poslovanje izvan klasičnog medijskog biznisa. Takav uspjeh proteklih godina možemo zahvaliti visokim profesionalnim i etičkim standardima naših zaposlenika, velikim ulaganjima u strateške razvojne projekte, kao i kontinuiranoj posvećenosti inovacijama, u kojima smo uvijek predvodnik industrije. U teškom ekonomskom okruženju veseli nas i činjenica da smo jedina medijska kuća koja kontinuirano pokazuje odlične rezultate poslovanja te izuzetnu financijsku stabilnost, a posebno smo ponosni na snažne tržišne pozicije svih naših ključnih proizvoda i brendova. Sve to ne bi bilo moguće bez izvrsnih pojedinaca iz naše kuće koji ovime spremno preuzimaju nove odgovornosti i zadaće. Ponosni smo na njih i uvjereni u njihov budući uspjeh - izjavili su Boris Trupčević i Mario Vrgoč, direktori Styrije za Hrvatsku.

Styria Media Group dugogodišnjim ulaganjima ostvarila je dominantnu poziciju na hrvatskom tržištu dnevnih novina i web portala, prije svega kroz izuzetan uspjeh glavnih naslova poput 24sata, Večernjeg lista, Poslovnog dnevnika i Njuškala.

Styria Media Group je jedna od vodećih medijskih kompanija u Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji s više od 3000 djelatnika. Osnovana je 1869. godine. Sa svojim uspješnim digitalnim portfolijem, koji uključuje brendove poput 24sata.hr, vecernji.hr, njuskalo.hr, willhaben.at, mojedelo.com, Styria generira više od 1,5 milijardi page impressions. Dnevna izdanja Styrije poput 24sata, Večernji list, Poslovni dnevnik, Kleine Zeitung, Die Presse dnevno čita više od dva milijuna ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.