Obavijesti

News

Komentari 333

Sat 120 kn: Kanada traži 400 naših trgovaca, kuhara, čistača

Sat 120 kn: Kanada traži 400 naših trgovaca, kuhara, čistača
1

U nekim mjestima nema službeno nezaposlenih, a na svakom koraku im fali radnika. Zato zovu Hrvate da se što prije dosele, a možda i da zauvijek ostanu...

VIDEO

Kanada je Hrvatima ponudila 400 radnih dozvola za poslove u ugostiteljstvu i trgovini te bi potencijalno prvi radnici već sutra mogli početi raditi.

Agencija za posredovanje u zapošljavanju Actyl jučer je otpočela petodnevno testiranje potencijalnih radnika u zagrebačkom hotelu Panorama i svatko između 20 i 35 g. ima velike šanse da pronađe svoj posao iz snova preko Atlantika. Za intervjue se dosad prijavilo njih 300-tinjak.

- Kanadi kronično nedostaju radnici i mlado stanovništvo i zato uvozimo radnike - rekla je Linda West iz Actyla. Nakon što je prije dva tjedna vrbovala radnike iz Meksika, došla je u Hrvatsku i kaže da smo mentalitetom i obrazovanjem puno bliži Kanadi.

- Visokoobrazovani ste, govorite engleski i imali smo sjajna iskustva s petero Hrvata koji su već počeli kod nas raditi - objasnila je. Među njima je i suprug Monike Vuge (32), koji je prije nekoliko mjeseci počeo raditi kao knaufer: “Odlično se snašao i radi za 120 kn po satu. Za to uspije pokriti sve troškove i još mu trećina ostane za trošenje. Uvjeti rada su odlični i lako se može snaći”. Svoju priliku u Kanadi pokušava pronaći i Hrvoje Borčanec (32), dugogodišnji kuhar: “Posao već imam, ali to je toliko nesigurno da Lijepa naša, nažalost, više nije lijepa. Idem dalje pa ćemo vidjeti”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za posao najbitniji iskustvo i da ste mladi

Kandidati za Kanadu moraju se na stranicama Actyla prijaviti, poslati životopis i snimiti videointervju. Actyl ih potom ocjenjuje, bez čega nitko ne može dobiti radnu dozvolu. Potom ih poslodavci mogu uzeti u obzir za zapošljavanje. Za posao u Kanadi mora se izvaditi potvrda o nekažnjavanju i putovnica koja vrijedi barem dvije godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 333
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a