Obavijesti

News

Komentari 49

Slučaj 'Franak': Ekonomisti bankama uzvraćaju udarac

Slučaj 'Franak': Ekonomisti bankama uzvraćaju udarac
3

Hrvatska udruga banaka zbog izjava oko franka pokušala je diskreditirati profesore ekonomije Ivana Lovrinovića i Dragu Jakovčevića. Danas se oni obraćaju javnosti

VIDEO

Profesori ekonomije Ivan Lovrinović i Drago Jakovčević, koje je Hrvatska udruga banaka prozvala za obmanjivanje javnosti u vezi zarađivanja banaka na tečaju švicarskog franka, danas će u 14 sati predstaviti svoju obranu. 

Na konferenciji za novinare Udruge Franak komentirat će pokušaje svoje diskreditacije. 

HUB ih je prozvao da obmanjuju javnost i rade štetu izjavama da su banke manipulirale tečajem franka te tako ostvarile ekstraprofite. Lovrinović ih je već pozvao da pokažu bilance s datumom kojeg su švicarski franci ušli u hrvatski bankovni sustav te po kojem tečaju je promijenjen u kune. 

Profesori će predstaviti i rezultate analize i svoje zaključke o podacima o zaradi banaka koje je Udruzi Franak ustupila Hrvatska narodna banka. Profesori su izradili stručnu analizu te se očekuje da detaljno izbrifiraju javnost o dokumentu HNB-a "Neke činjenice o kreditima u švicarskim francima i nekim mogućnostima državne intervencije". 

HNB otpočetka tvrdi kako su se banke zaduživale u švicarskim francima te da nisu zarađivale na promjeni tečaja, dok Lovrinović i Jakovčević tvrde suprotno. 

Lovrinović i Jakovčević su najavili da će predstaviti i neka moguća rješenja problema dužnika u švicarskim francima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"