Obavijesti

News

Komentari 65

Todorić: Otpuštat ću radnike, ali ću i zaposliti 13.500 novih

Todorić: Otpuštat ću radnike, ali ću i zaposliti 13.500 novih
3

Mi zapošljavamo 65.000 ljudi, neka netko zaposli trojicu. Nije u pitanju hoće li netko izgubiti radno mjesto, nego hoće li se ta osoba zaposliti, kaže Ivica Todorić

VIDEO

Predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić u petak je najavio da će ove godine otpuštati ljude, ali i da će u iduće tri godine zaposliti 13.500 novih ljudi.

- Naravno da ću otpuštati. Mi zapošljavamo 65.000 ljudi, neka netko zaposli trojicu. Nije u pitanju hoće li netko izgubiti radno mjesto, nego hoće li ta osoba zaposliti - odgovorio je novinarima. 

U Zagrebu servis za Mercedesova gospodarska vozila

Predsjednik Agrokor Koncerna u petak je potpisao ugovor s predsjednikom Frey grupe Walterom Frey i predsjednikom njemačkog koncerna Daimler AG za regiju Peterom Alexanderom o izgradnji servisnog centra za Mercedes Benzova vozila

Riječ je o greenfield investiciji od deset milijuna eura koja će biti gotova za dvije godine i koja će donijeti 40 novih radnih mjesta. Bit će to servis Mercedesovih kamiona i drugih gospodarskih vozila koji će se izgraditi na istočnom dijelu Zagreba.

- Agrokor je imao servis za Mercedese, a to nije naš osnovni posao. Situacija na tržištu bila je takva da smo bili prisiljeni da ulazimo u poslove kojima se ne bavimo jer smo imali veliki broj vozila, no u tim poslovima ne možemo postići najbolju konkuretnost - pojasnio je Todorić. 

U svom koncernu Agrokor ima više od 3000 gospodarskih vozila marke Mercedes.

- To je nova priča za korisnike Mercedesovih vozila koji će dobiti efikasniji, jeftiniji i brži servis - poručio je Todorić. Nastavio je da Agrokor u Hrvatsku dovodi najuglednije europske i svjetske investitore. Tako su i Emil Frey te Daimler AG ponajbolje europske kompanije u automobilskoj industriji. Todorić je ukazao da povjerenje tih kompanija u Hrvatsku od iznimne važnosti za gospodarstvo općenito.

- To je priča kakvu trebamo danas u Hrvatskoj, u regiji i čitavoj Europi jer nove investicije znače i nova radna mjesta – rekao je Todorić.

Walter Frey je rekao da mu je Daimler prije godinu dana predložio da budu distributer i serviser za Mercedes u Hrvatskoj i da je pritom dobro promislio može li imati povjerenje u naše tržište. 

- Tu smo više od godinu dana i to se povjerenje potvrdilo. Sretan sam što je moj tim uspio uvjeriti najvećeg klijenta u Hrvatskoj da surađujemo i što nam je omogućio da se bavimo svojim temeljnim poslom a to je servisiranje kamiona i gospodarskih vozila. Sretan sam zbog povjerenja koje su nam Agrokor i Mercedes Benz dali - rekao je Frey.

Peter Alexander Trettin istaknuo je da je Agrokor još 1992. kupio prvih 65 Mercedesovih vozila a sada ih imaju više od 3000. 

- Od 1995. Agrokor ima vlastiti servis gospodarskih vozila u Zagrebu i u Daimler AG-u smo ponosni zbog te lojalnosti jer je to znak povjerenja u kvalitetu naših proizvoda – poručio je Trettin. Nastavio je da se ovom investicijom suradnja diže na višu razinu.

Todorić: Ja sam poseban, mi se politikom ne bavimo

Todorić je rekao da u posljednje vrijeme nije razgovarao ni sa kime u Vladi, ali je poručio da je Agrokor svoj dio posla već odradio.

- Mi na desetak lokacija imamo dizalice i gradimo. Ali ne treba graditi i na kraju da to ne bude profitabilno. To mora biti dugoročno i da ljudi na tim mjestima imaju dobre plaće. Ljudi, moramo u investicije - rekao je Todorić.

Kazao je da Agrokor ima promet od gotovo osam milijardi eura i iduće godine namjeravaju u Hrvatsku dovesti još nekoliko velikih i svjetskih investitora. Nije htio otkriti hoće li i kada dionice Agrokora izlistati na burzi, ali je rekao da se i o tome promišlja. Na pitanje je li ga itko od predsjedničkih kandidata tražio potporu, odgovorio je da nije.

- Ja sam malo poseban. Mi se politikom ne bavimo. Izabrane podržavamo, poštujemo vlast. Kao kad vas policajac zaustavi i morate ga poštovati. Izgradili smo poseban status u svemu tome i nemamo tih problema - odgovorio je. 

Dodao je i da je Agrokor najveći partner državnog proračuna, Ine, T-HT-a, osiguravajućih društava, transportera i špeditera.

- Agrokor je dio cjeline i mi smo u porama ove ekonomije. Imamo veliku odgovornost i nije nam lako - kazao je. Konstatirao je da je njegov koncern postao najveći u regiji i na prostoru od 200 milijuna ljudi, ako se izuzmu pojedini državni monopoli.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.