Obavijesti

News

Komentari 78

'Tražimo da zamrznu tečaj za kredite u švicarskim francima'

'Tražimo da zamrznu tečaj za kredite u švicarskim francima'
1

Inzistirat ćemo na konačnom rješenju. Upozorili smo ministra na zlouporabu valutne klauzule i na moguće nemire. Upozorenje je shvatio ozbiljno, kažu u Udruzi

VIDEO

Udruga Franak je u četvrtak na svom Facebook profilu objavila da su odradili sastanak s ministrom financija Borisom Lalovcem.

- Odlučno smo inzistirali na rješavanju našeg problema. Išlo se u dva smjera, tražili smo kratkoročno rješenje kako bi se zamrznuo današnji tečaj (6,39 kuna) za CHF kredite na određeno vrijeme, do donošenja trajnog zakonskog rješenja. Inzistirat ćemo na takvom dugoročnom rješenju svim snagama - objavila je Udruga Franak.

Napominju da su događanja u četvrtak dokaz da su njihova upozorenja o valutnom riziku bila istinita

- Propustilo se ranije djelovati od strane institucija. Bez obzira na prošlost, sada ćemo inzistirati na konkretnom i konačnom rješenju. Upozorili smo ministra na zlouporabu i manipulaciju valutne klauzule i na moguće socijalne nemire. Upozorenje je shvatio vrlo ozbiljnoVečeras ćemo u udruzi imati sastanak aktivnih članova s ekonomskim i pravnim stručnjacima, kako bi uobličili svoje zahtjeve prema Ministarstvu financija. Sutra ćemo s tim zahtjevima ići prema svim institucijama. Na press konferenciji u 11 sati ćemo iznijeti svoje zahtjeve u javnost - objavila je Udruga Franak.

Jedna saborska zastupnica se učlanila u Udrugu Franak

Istovremeno pojavio se još jedan post na njihovoj Facebook stranici u kojem navode da im se javila jedna saborska zastupnica (kojoj nisu objavili ime), te je izrazila namjeru da na sljedećoj sjednici Hrvatskog sabora u srijedu na aktualnom satu postaviti pitanje premijeru vezano za njihovu problematiku i da predstavi mjere koje Udruga Franak predlaže. 

- Spomenuta saborska zastupnica se danas i učlanila u Udrugu Franak - objavila je Udruga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa