Obavijesti

News

Komentari 25

Đuro Đaković otpustit će 320 radnika, otkazi i menadžerima

Đuro Đaković otpustit će 320 radnika, otkazi i menadžerima
1

U Holdingu tvrde kako im je cilj, u sklopu cjelovitog restrukturiranja tvrtke, s 1126 zaposlenih doći na 806. Otkaze će dijeliti i radnicima u proizvodnji i menadžerima

VIDEO

Nakon sjednice Nadzornog odbora i tiskovne konferencije u četvrtak navečer sve je jasno - Đuro Đaković Holding će u okviru proizvodno-programskog preustroja, financijskog restrukturiranja i tzv.optimizacije organizacijske strukture do kraja ove godine otpustiti 320 radnika, a nakon toga uslijedit će spajanje, uz Holding umjesto sadašnjih sedam tvrtki bit će ih samo tri, Specijalna vozila, Industrijska rješenja te Energetika i infrastruktura. Elektromontažerska djelatnost sa svojih 117 radnika izdvojit će se u posebno društvo i ponuditi radnicima kroz radničko dioničarstvo ili nekom strateškom partneru. 

- U sklopu cjelovitog  restrukturiranja tvrtke primorani smo otpustiti 320 od postojećih 1126  zaposlenih kako bi se broj smanjio na optimalnu brojku od 806 zaposlenih, s time da će se taj broj dodatno smanjiti izdvajanjem 117 zaposlenih  iz elektromontažerskog društva. Višak radnika bit će zbrinut u skladu s kolektivnim ugovorima. U idućih mjesec dana radit će se individualna procjena svakog radnika. Došli smo do zida, ovo je nešto što se u Đ. Đakoviću moralo dogoditi. Volio bih da se to dogodilo ranije jer bi u tom slučaju učinci promjena bili već puno vidljiviji - izjavio je predsjednik Uprave Tomislav Mazal.

U proteklih 17 godina vlasnici tvrtke izgubili su gotovo milijardu kuna temeljnog kapitala koliko je iznosio 1997., a danas je smanjen na svega 64 milijuna kuna. 

- Bolni rezovi bili su neminovni, po završetku procesa restrukturiranja očekujem rast potrebe za radnom snagom i nova zapošljavanja. Nadzorni odbor Đ.Đakovića prihvatio je strategiju poslovanja Grupe do 2020. i sveobuhvatni plan restrukturiranja koji je predložila Uprava, plan obuhvaća proizvodni i programski preustroj,  financijsko restrukturiranje te optimalizaciju organizacijske strukture. ĐĐ ne može opstati na hrvatskom tržištu, moramo se orijentirati na izvoz. U idućih pet godina naš cilj je da ova kompanija ponovno postane stabilna, profitabilna i financijski održiva - istaknuo je Mazal.

Sindikati se za sada javno ne izjašnjavaju u vezi najavljenog otpuštanja 320 "đurinih" radnika. Hoće li poduzeti neke radikalne akcije ili će mirno prihvatiti odluku Đakovićeva NO-a, znat će se već za koji dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"