• Članak
  • Komentari 5
  • Share 11
  • Tweet

Đuro Đaković želi kupiti Ingru: Imamo viziju i snage pomoći

Iako se Ingra nalazi u ozbiljnim problemima, koji su kulminirali i blokadom računa, mi smo odlučili preuzeti rizik, rekao je predsjednik uprave Đure Đaković Holdinga

Ponedjeljak, 16. 7. 2012. u 23:39    Piše: Franjo Lepan
Đuro Đaković želi kupiti Ingru: Imamo viziju i snage pomoći Žarko Bašić/PIXSELL Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga

Đuro Đaković Holding je izrazio namjeru za objavljivanje ponude za preuzimanje Ingre. 

- Vjerujemo da je to u najboljem dugoročnom interesu našeg daljnjeg širenja na strana tržišta - rekao je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đure Đaković Holdinga. 

Istaknuo je kako ovom potencijalnom preuzimanju tvrtka vidi znatne sinergijske efekte u graditeljstvu i infrastrukturi te industriji i energetici

- Iako se Ingra već nekoliko godina nalazi u ozbiljnim poslovnim problemima, koji su kulminirali i  dvomjesečnom blokadom računa, mi smo odlučili preuzeti rizik, jer imamo viziju i snage pomoći Ingri. Vjerujemo da će vjerovnici i dioničari Ingre to prepoznati i prihvatiti kao jedini izlaz iz ove teške situacije u kojoj se Ingra našla - rekao je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga. 

Priopćenjem se u ponedjeljak oglasio Odjel korporativnih komunikacija Holdinga Đuro Đaković dodajući kako je o svojoj namjeri Holding Đuro Đaković izvijestio Ingru, Zagrebačku burzu i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (HANFA).


Pročitajte više vijesti iz rubrike Biznis.

Tagovi: vladimir kovačević, ingra, đuro đaković holding

Izdvojeni komentari 5 komentara Pogledaj sve komentare
23.07.2012., 11:38

deda2101: Igor je car!!!!!

17.07.2012., 00:23

bahuljica: Vidjet cemo koliko su dobro postupili kada budemo znali koliko vrijede dionice Ingre i Đure Đakovica na burzi.

17.07.2012., 08:58

glasna: sve je rizik...ali bez njega nema napretka i profita.....

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar