Obavijesti

Brže razmišljaj uz kurkumu

Brže razmišljaj uz kurkumu
1

Kurkuma i njen najljekovitiji polifenol kurkumin predstavljaju jedan osebujni spoj tisućljetne primjene u ayurvedi i rezultata moderne znanosti potvrđenih kliničkim studijama

Kurkumu (curcuma longa) stoljećima prati glas najmoćnijeg prirodnog lijeka. Najviše kliničkih studija, njih čak 8, ima Kurkumin BCM-95, ovdje izdvajamo dvije.

Pamćenje, koncentracija i demencija 

Već nakon četrdesete moguća je pojava smanjivanja umnih sposobnosti, najčešće 'brzine razmišljanja'. U pedesetima počinje slabljenje pamćenja i koncentracije, smanjuju se i sposobnost učenja i brzina reakcije. Ti simptomi najčešće su vezani na dob i stress, ali mogu predstavljati i fazu predemencije. Demencija je grupa simptoma koji narušavaju intelektualne sposobnosti u toj mjeri da dovode do otežanog svakodnevnog funkcioniranja. Najčešći uzrok demencije je Alzheimerova bolest za koju je malo poznato da se razvija najčešće već u četrdesetima kako bi prema sedamdesetima bila već vrlo izražena, a zatim relativno brzo bolesnika dovela do gubitka umnih sposobnosti.

Stara poslovica kaže 'Bolje spriječiti nego liječiti'. Kako si možeš pomoći? Odgovor je u formulaciji kurkumina BCM-95 iz kapsula Ultra strong kurkumin koja je zbog svog jedinstvenog djelovanja predmet brojnih studija znanstvenika iz cijelog svijeta. Kurkumin BCM-95 u stanju je učiniti ono što malo kemikalija bilo biljnih bilo sintetičkih može, a to je prijeći krvno moždanu barijeru i djelovati izravno na stanice mozga. BCM-95 poboljšava pamćenje, koncentraciju i sposobnost učenja. Uz to klinička studija je utvrdila da BCM-95 razgrađuje beta amloidni plak glavni uzročnik Alzheimerove bolesti i popravlja već narušene umne sposobnosti vraćajući kvalitetu života oboljelih. U SAD-u je BCM-95 dobio patent za liječenje Alzheimerove bolesti. (*1)

Depresija i stres

U studiji je sudjelovalo 60 ispitanika s dijagnozom teškog depresivnog stanja. Utvrđeno je da BCM-95 na poboljšanje stanje teške depresije ima jednako djelovanje kao generički Prozac i to bez istodobne pojave suicidalnih nakana i drugih psihotičkih poremećaja. Studija o utjecaju na stres i raspoloženje je zaključila da BCM-95 djeluje u popravljanju raspoloženja preko povećanja serotonina, noradrenalina i dopamina u mozgu. (*2)

BCM-95 bio je predmet i drugih studija koje govore o njegovom djelovanju na:

  • reumatoidni i osteo artritis
  • zdravlje jetre
  • zdravlje dojki
  • rak

Kurkumin

Po čemu se Ultra strong kurkumin BCM-95 razlikuje od kurkume i drugih kurkumina?

Kurkumin je ljekovita biljna kemikalija iz korijena kurkume. Kurkuma sadrži 3 do 5% kurkumina, a ekstrakt 95% te je stoga i neusporedivo djelotvorniji. Glavni problem iskorištavanja dobrobiti kurkumina je njegova slaba apsorpcija u krvotok. Apsorpcija se malo popravila dodavanjem papra no tek je s pojavom patentirane i zaštićene formulacije BCM-95 apsorpcija značajno podignuta. 

Klinička studija uspoređivala je apsorpciju kurkumina BCM-95, standardnog 95% kurkumina i formulu kurkumina sa lecitinom i paprom. Studijom je utvrđeno da BCM-95 ima 700% veću apsorpciju. To znači da jedna kapsula Ultra strong kurkume BCM-95 500 mg ima jednako djelovanje kao 7 kapsula (iste gramaže) standardnog 95% ekstrakta ili kao 6 kapsula formule kurkumina sa lecitinom i crnim paprom. (*3)

Kapsule Ultra strong kurkumin BCM-95 500 mg ne sadrže aditive i punila.e da BCM-95 na poboljšanje stanje teške depresije ima jednako djelovanje kao generički Prozac i to bez istodobne pojave suicidalnih nakana i drugih psihotičkih poremećaja. Studija o utjecaju na stres i raspoloženje je zaključila da BCM-95 djeluje u popravljanju raspoloženja preko povećanja serotonina, noradrenalina i dopamina u mozgu. (*2)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske
Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi