Obavijesti

News

Komentari 229

Petar Pripuz nakon izlaska iz pritvora: Sve ružno potiskujem

Petar Pripuz nakon izlaska iz pritvora: Sve ružno potiskujem
9

Izvanraspravno vijeće suda odbilo je USKOK-ovu žalbu na odluku da se osumnjičenike u aferi 'Agram' puste iz pritvora. O ostalima će odlučiti u ponedjeljak

VIDEO

- Sve ružno potiskujem. Veselim se dolasku svojoj kući. Što se tiče ovih drugih stvari, u poslovnom djelu govoriti će novi predsjednik uprave tvrtke, a u pravnom moji odvjetnici. Ja sam svoje rekao. Što se tiče odredbi jamstva, kao i uvijek u životu, držim se obećanja -  rekao je Petar Pripuz novinarima nakon izlaska iz pritvora u Remetincu. Uplatio je 7,7 milijuna kuna jamčevine.

-S vima, već i vrapcima na  grani, je jasno koja je pozadina ovog procesa. Što se mene osobno tiče nikakvu osobnu korist nisam ostvario niti sam oštetio proračun grada u onome što mi se stavlja na teret. Sve ostalo će vjerujem izaći na vidjelo u daljem procesu - rekao je Miro Laco.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

Laco i Markus su ponudili 100.000 kuna.

U odnosu na ostale osumnjičenike izvanraspravno vijeće ukinulo je rješenje suca istrage o određivanju istražnog zatvora. Oni će u ponedjeljak doći na sud gdje će se ponovno razmatrati zahtjev USKOK-a za njihovim pritvorom.

I oni imaju mogućnost ponuditi jamčevinu ili neke druge opcije kako bi dobili pravo braniti se sa slobode. Oni navodno nude od 75.000 kuna naviše kao jamčevinu.

Podsjetimo, Slobodan Ljubičić upravo je iz tog razloga sinoć dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave Holdinga te bi on navodno trebao ponuditi jamčevinu od 2,4 milijuna kuna. Naime, ukoliko nije predsjednik Uprave Holdinga, nije u mogućnosti ponoviti kazneno djelo za koje ga terete, a to je jedan od razloga njegova zadržavanja u pritvoru.

Bandić nije tražio određivanje jamčevine ali se žalio na odluku o pritvoru.

USKOK će u ponedjeljak ponovno pokušati dokazati da je njihovo zadržavanje u pritvoru nužno.

Osigurali zaradu C.I.O.S. grupi

Zbog opreza su Slobodan Ljubičić, bivši predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, i poduzetnik Petar Pripuz odlučili dogovaranje posla između Grada i Pripuzove tvrtke o zbrinjavanju gradskog otpada delegirati podređenima.

Proizlazi to iz snimki dijelova njihove obrane u Uskoku koje je u četvrtak objavila televizija N1. Uskok ih tereti da su s Milanom Bandićem i još dvojicom naredili dodjelu posla zbrinjavanja otpada Pripuzovoj tvrtki, po žurnom postupku, bez javnog natječaja, iako je postojala mogućnost zbrinjavanja otpada na drugi način. Tako su, tvrde tužitelji, oštetili Holding te osigurali zaradu Pripuzovoj C.I.O.S. grupi.

Bandića je u Remetincu posjetio odvjetnik Marijan Hanženković da bi dogovorili obranu.

I drugi osumnjičenici pojačali su odvjetničke timove te pripremili novac kako bi ih sud pustio da se brane sa slobode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke