Obavijesti

News

Komentari 82

Sanader: Prema meni se ovdje bolje ophode nego u Austriji

Sanader: Prema meni se ovdje bolje ophode nego u Austriji
3

Sanader će tražiti da se brani sa slobode, a ako ga puste iz pritvora moguće je da se vrati i u Sabor jer ga nisu razriješili dužnosti, istaknuo je odvjetnik Prodanović

VIDEO

Neslužbeno doznajemo da je Ivo Sanader izjavio da se ovdje bolje osjeća jer se prema njemu ophode bolje nego u austrijskom zatvoru.

Sanader je u austrijskom zatvoru ozlijedio nogu i dva tjedna bio je prisiljen ležati. Nakon izlaska iz Remetinca Sanaderov odvjetnik Goran Suić rekao je kako Sanadera ozlijeđena noga i dalje jako boli.

- Danas ga je pregledala liječnica, a u četvrtak će, kada bude išao na razgovor s Uskokovim istražiteljima, morati koristiti štake - rekao je Suić. Dodao je i kako Sanader pozorno prati sve medije te kako će nakon sutrašnjeg razgovora u Uskoku obrana sucu istrage poslati prijedlog za ukidanjem istražnog zatvora.

Sanader će tražiti da se brani sa slobode, a ako ga puste iz pritvora moguće je da se vrati i u Sabor jer ga nisu razriješili dužnosti - istaknuo je njegov odvjetnik Čedo Prodanović. Dodao je kako će odvjetnički tim širiti nakon što dobiju prvu optužnicu koju očekuju krajem ljeta.

Sanaderov drugi odvjetnik Čedo Prodanović je za Dnevnik Nove TV rekao i kako Sanader nije djelovao na pustom otoku, te da se mora gledati djelovanje odgovornih institucija, ali to ne znači da će ih se kriminalizirati. Na pitanje hoće li pozvati za svjedoke Sanaderove bivše suradnike, rekao je da će to učiniti bez oklijevanja..

- Već ih je DORH predložio kao svjedoke. Ljudi koji imaju najbolja saznanja o tome kako se radilo su najbolji svjedoci, a ako se pokaže potreba za potvrde nečega ili čak demantiranje, mi ćemo bez ikakva oklijevanja njih predložiti za svjedoke, rekao je Prodanović. Kazao je i kako radi na žalbi o prtvoru te da će ju podnijeti u roku od tri dana te da će prvo Sanader u USKOK-u svjedočiti o slučaju Fimi medije. 

Dodao je da kruže brojne glasine da će se Sanader pokušati obračunati sa bivšom strankom na suđenju, no ističe kako njegov klijent ima drugih briga. Odvjetnik Suić za Dnevnik 3 na HTV-u rekao je kako Sanader ima puno dokaza te da će svi biti iznenađeni argumentacijom. O tome će pričati nakon završetka istrage. Najavio je kako bi se njihovom odvjetničkom timu mogla pridružiti i Jadranka Sloković, najpoznatija hrvatska odvjetnica. Ona to nije ni potvrdila ni demantirala.

Sanader iz Austrije donio dvije torbe, bilješke i dokumente 

Ivo Sanader u Hrvatsku je stigao mršaviji za 20 kg, duže kose i s dvije štake koje mu pomažu u kretanju, piše Večernji list. Hrvatskim policajcima rekao je kako će pokušati sam ući u kombi kojim će ga prevesti do Remetinca. Tijekom putovanja na sebi je imao bijelu košulju i tamne hlače, a uz sebe dvije torbe i paket s dokumentima. Na Bregani su ga dočekali Vitomir Bijelić i Zdravko Janić, operativci koji su sa Austrijom i Slovenijom koordinirali put do zatvora. Kako piše Večernji, policija je imala dvije moguće rute kretanja. Kako bi zbunili znatiželjne medije, lažna kolona vozila čekala je i kod Zračne luke Pleso. Po dolasku u Remetinec, dočekali su ga građani uz povike ''Ivo, lopove!'' koje, piše Večernji, ipak nije uspio čuti.

Kako će izgledati posjet supruge Mirjane?

Kad Mirjana Sanader dođe suprugu u posjet, pravosudna policajka pregledat će stvari koje je ponijela sa sobom, a zatim će biti odvedena u sobu za posjetitelje. Tu staklena pregrada dijeli pritvorenika od gosta pa dvadesetak minuta razgovaraju telefonski. Jednom mjesečno ta se pregrada podiže, pa se posjetitelji mogu i dodirnuti. Takav se posjet naziva otvorenim. Kako će ona biti organizirana u Sanaderovu slučaju, još se ne zna. Najvjerojatnije će boks do onoga u kojem bude sjedio biti ispražnjen, piše VLM. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.