Obavijesti

News

Komentari 48

Bivši svećenik zatražio oprost: "Iskreno i duboko se kajem"

Danijela Horvata terete da je 5. veljače u garaži na zagrebačkoj Trešnjevci batom za meso i šakama izudarao Vesnu Hajdarović. Na sudu je svjedočila kći ubijene

VIDEO

Zbog emocionalne traume te straha i nelagode od Danijela Horvata (37), bivšeg svećenika koji joj je 5. veljače u Zagrebu brutalno ubio majku, Ivana Hajdarović (29) zatražila je od suca Županijskog suda u Zagrebu da svjedoči bez prisustva optuženog.

Prije nego što su ga izveli iz sudnice Horvat je rekao kako se "gospodični Ivani iskreno i duboko ispričava što se zbio taj događaj te je moli da mu oprosti". Svjedokinja je rekla kako o ubojstvu ne zna ništa. Sjeća se da je njezina majka Vesna Hajdarović (53) jednom spomenula Horvata no ne sjeća se u kojem kontekstu no sigurna je da nije imao veze s crkvom. S majkom se , otkako se 2009. razvela od njezina oca i otišla iz njihove obiteljske kuće u Čakovcu, čula mobitelom a povremeno su odlazile na kavu. Dan prije ubojstva čule su se mobitelom i dogovorile se da će 5. veljače popiti kavu nakon što Ivana završi s poslom.

Kćer nije znala da joj majka ima psihičkih problema

- Mama me je zvala 4. veljače navečer no bila sam na poslu i kasno se vratila pa joj nisam odgovorila - rekla je svjedokinja.

Rekla je i kako nema saznanja da bi njezina majka imala psihijatrijskih problema pa da bi se zbog toga liječila ili potražila psihijatrijsku pomoć. Prisjetila se i majčina poziva iz zime 2013. kada ju je nazvala i rekla da su je uhitili ispred neke zgrade jer ju je neki čovjek prijavio za maltretiranje.

'Majka je tražila da mi daju otkaz jer me opsjeo zloduh'

- Nakon rastave od tate 2009. mama je još neko vrijeme živjela s nama u obiteljskoj kući u Čakovcu. No zvala je policiju i lažno prijavljivala da je tata zlostavlja pa je baka zatražila da je prinudno isele. Mama se nakon razvoda okrenula crkvi i odlazila na vjerske seminare. I meni je govorila da se trebam više okrenuti Bogu a kada sam joj rekla da fiksacija na crkvu nije dobra bila je uvjerena da me zaposjeo zloduh. Čak je otišla u Caritasov dom za djecu s posebnim potrebama i tražila da mi daju otkaz zbog tog zla - rekla je svjedokinja. Kazala je kako je unazad tri godine od ubojstva Vesna Hajdarović živjela u Dunjkovcu pokraj Čakovca, da je neko vrijeme živjela i na Cresu, ali da, koliko zna, nikada nije živjela niti povremeno boravila u Zagrebu.

Svjedočio o uhićenju Horvata

Slavko Vjekoslav Bubanko (83) svjedočio je o uhićenju Danijela Horvata.

- S predstavnikom stanara zgrade u II. Barilovićkoj 5 Ivanom Igrecom i sa suprugama pili smo kavu kod mene u stanu. Neki susjed nazvao je Igreca na mobitel i rekao mu da hitno dođe do garaža na drugom podzemnom nivou jer je tamo nešto sumnjivo.

- Sišli smo dolje. I kroz rešetkasti otvor na garaži vidio sam potplate muških cipela. Lupali smo po vratima, a kada nitko nije otvorio pozvali smo policiju koja je stigla za pet minuta. Tada je muškarac iznutra otvorio garažu i izašao hodajući unatrag, a policajac mu je stavio lisičine na ruke - rekao je svjedok Bubanko.

Zatukao je batom za meso u garaži

Horvata terete da je 5. veljače 2014. u garaži svoje supruge na zagrebačkoj Trešnjevci batom za meso i šakama izudarao Vesnu Hajdarović, koju je prethodno tamo namamio, po glavi. Pri tome ju je udario najmanje sedam puta. Kada je pala na tlo legao je na nju i ugušio je pritišćući joj tijelom prsa i rukama usta i nos. Bivši svećenik je na ispitivanju u policiji rekao kako ga je Vesna Hajdarović godinama opsesivno proganjala. Na suđenju još nije iznio obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.