Obavijesti

News

Komentari 0

Bizarna kazna: Niste zatvorili prozor, e to vam je 300 kuna

Bizarna kazna: Niste zatvorili prozor, e to vam je 300 kuna
4

Melita (47) je prozor ostavila otvoren dva centimetra. Policajac je zaključio da nije osigurala auto. Melita se pita što je s kabrioletima i traktorima koji nemaju prozor?

VIDEO

Tri puta sam u nevjerici čitala kaznu. Što je s kabrioletima i traktorima koji čak nemaju prozore? Stvarno ne znam dokle to ide, govori nam Melita (47).

Zagrepčanka se u četvrtak sa suprugom dovezla ispred Arena Centra. Dok je ona obavljala kupovinu, suprug ju je čekao dvadesetak metara od njihova Volva.

- Vidio je da policajac prolazi pokraj auta, ali mu nije ni na kraj pameti bilo da će napisati kaznu jer nema za što - govori nam Melita.

No dočekala ih je kazna od 300 kuna.

- Vozač nije osigurao auto, to jest nije zatvorio prozor na vozačevim vratima - stoji u obavijesti o počinjenom prekršaju.

Melita nam kaže kako je ostavila prozor otvoren dva, tri centimetra kako bi automobilom cirkulirao zrak. Ovome se nije nadala.

24sata

- Apsolutno ću se žaliti. Platit ću kaznu tek kad budu provjeravali prozore na svim automobilima. Ovo je apsurdno. Bave se ovakvim glupostima, doista ne znam kako drugačije da to nazovem, dok ih čeka puno ozbiljnijih stvari - kaže Melita, koja je zgrožena unatoč tome što se uvjerila da u članku zakona, prema kojem je kažnjena, doista stoji odredba o zatvaranju prozora.

“Prije nego što napusti vozilo, vozač je dužan poduzeti sve mjere kojima se sprečava da vozilo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.)”, stoji u članku 88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Valjda više od tog policajca želim ostaviti svoj automobil sigurnim - zaključuje Melita.

Izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova, kao i više policajaca, potvrđuju nam kako je unatrag nekoliko godina neslužbeni naputak, bez ikakvog pisanog traga, da policajci što više pišu novčane kazne kako bi se punio državni proračun.

- Stvarno je besmisleno da treniramo strogoću i držimo se zakona ko pijan plota na benignim prekršajima. Davno nam je rečeno da se u postaju nakon odrađene smjene ne smijemo vratiti bez pet, šest ispisanih kazni - kaže nam prometni policajac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa