Obavijesti

News

Komentari 254

Paravinja: Zašto mislite da sam je ubio? Nema tijela i svjedoka

Paravinja: Zašto mislite da sam je ubio? Nema tijela i svjedoka
12

Paravinja je na Sudu Bosne i Hercegovine rekao kako je i državljanin BiH zbog čega je sudac morao odgoditi odluku o izručenju dok ne se ne provjere te tvrdnje...

VIDEO

Dragan Paravinja pristao je na izručenje Hrvatskoj. Međutim, vjeruje kako nikada neće biti optužen jer nikoga nije silovao ni ubio, piše Večernji list

- Nije mi jasno zašto u Hrvatskoj vjeruju da je ta cura ubijena iako nema tijela ni svjedoka - rekao je na Sudu Bosne i Hercegovine. U petak je na sud stigao zahtjev Srbije za izručenjem. Paravinja se tom izručenju protivi i tvrdi kako je proces u Sremskoj Mitrovici bio politički motiviran. U Srbiji ga čeka zatvorska kazna od četiri i pol godine za silovanje maloljetnice. Na sudu je ponovio kako je izjavu o ubojstvu Antonije Bilić dao pod prisilom. Tvrdi kako je banjalučka policija pretukla njega i suprugu Milijanu. 

Paravinja je zatim izjavio kako je razmišljao o tome da zatraži izručenje Sloveniji jer je tamo 2007. godine tražio politički azil. Plan mu je propao jer Slovenija nije potpisnica Dublinske konvencije.

Paravinja je dodao i kako osim državljanstva Hrvatske i Srbije, ima i državljanstvo BiH. S BiH putovnicom je i radio u EU. Tvrdi da je bosanske dokumente predao u Zadru dok je vadio hrvatske dokumente.

- Sada se provjerava ima li Paravinja zaista državljanstvo Bosne i Hercegovine, što ćemo pokušati saznati u najkraćem mogućem roku. Ako se dokaže da ima, onda nastaje nova pravna zavrzlama jer u pitanje dolazi sama mogućnost izručenja - objasnila je Paravinjina odvjetnica po službenoj dužnosti Milana Borovčanin Bulić.

Protiv Paravinje je prošli tjedan počeo postupak na Osnovnom sudu u Sokolcu zbog pokušaja silovanja iz 2002. godine. Paravinja je trenutačno u zatvoru Kula u istočnom Sarajevu. U istrazi je priznao ubojstvo Antonije Bilić i rekao kako je njezino tijelo bacio s jednog mosta u jezero Brljan. 

Na sudu će biti iznesen i razlog po kojem hrvatsko Ministarstvo pravosuđa traži izručenje - ubojstvo ili otmica. Sudac Goran Radević odlučit će i hoće li Paravinja biti izručen za vrijeme ili nakon sudskog procesa u BiH.

Ni nakon mjesec dana potrage, nisu pronašli tijelo ni jedan trag koji bi pomogao u potrazi. Vjeruje se kako je Paravinja lagao. Spasioci polako gube nadu. U nedjelju su pretraživali područje uz državnu cestu D-1 od vrela Zrmanje do Malovana, ali ponovno bez rezultata. Uvjeti su iznimno teški zbog vrućina i za ljude i za pse. Svi priželjkuju što skorije Paravinjino izručenje, da ga istražitelji pomno ispitaju i prisile da otkrije sudbinu mlade Drnišanke ili barem približnu lokaciju na kojoj će tražiti tijelo.

Potraga se nastavlja

Policija i danas nastavlja potragu za nestalom Antonijom Bilić, pretragom mjesta pogodnih za skrivanje tijela na jednoj o mogućih ruta kamiona osumnjićenog Dragana Paravinje od 7. lipnja ove godine, dana kada je djevojka nestala. Pretražuje se područje od mjesta Malovan do ulaska u Gračac, pretražuju se i bunari na području Otrića. U pretrazi danas sudjeluje oko 70 ljudi, policajci interventne, specijalne i kriminalističke policije, a i vatrogasci. Policija i nadalje nastavlja i s drugim aktivnostima kroz kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti.

'Čekamo da nam se Antonia javi'

Obitelj nestale Antonije Bilić u agoniji je od 7. lipnja. Čekaju da im se Antonia javi. Nada se nije ugasila ni nakon priznanja Dragana Paravinje da ju je zadavio i bacio u rijeku Krku. Antonijina sestra Ana Bilić rekla je za Večernji list kako vjeruju da je Antonia živa jer više ne postoji ništa što bi upućivalo na suprotno. Nada se kako policija razmatra druge scenarije koji su vrlo vjerojatni. Dodaje kako se nada da će oni koji su napravili omaške i propuste snositi posljedice te odgovarati za neprofesionalnost koja je zločincu omogućila da slobodno nekažnjeno čini kaznena djela.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.