Obavijesti

News

Komentari 379

Izbodena blizanka liječnicima: 'Napala me jer je ljubomorna'

Izbodena blizanka liječnicima: 'Napala me jer je ljubomorna'
8

Dajanu Grković (22) su operirali i stabilno je. Ima više ubodnih rana. Njena sestra Sara je sat vremena odgovarala na pitanja istražitelja i to navodno bez odvjetnika

VIDEO

Napala me jer je ljubomorna, jedva je liječnicima uspjela izustiti Dajana Grković (22) dok je krvarila. U subotu oko 19.30 sati u suterenskom stanu u riječkoj Ulici Braće Bačić žestoko se posvađala sa sestrom blizankom Sarom. Ljutita Sara dohvatila je kuhinjski nož i napala Dajanu.

Ubola ju je nekoliko puta između prsa i trbuha te iznad desne natkoljenice. Kod jednog uboda, rebro je spriječilo da Sara sestri ošteti vitalne organe.

Sara je nakon svega izašla iz stana. Dajana je ostala sama i jaukala je od bolova. Ubrzo je došla Hitna pomoć, a nakon nje i policija. Još nije poznato tko je nazvao liječnike. Naime, u stanu do onog u kojem žive sestre nema nikoga, a stanari koje smo u nedjelju susreli oko zgrade kažu kako nisu čuli nikakvu galamu.

Pomoć pozvala jedna od sestara?

Pretpostavlja se zato da je upravo jedna od sestara pozvala pomoć. Liječnici su Dajanu prevezli u KBC Sušak, na Odjel kirurgije, gdje je operirana i, kako doznajemo, sad se oporavlja.

Rane su joj sanirali, stabilno je i policija je s njom u nedjelju uspjela i razgovarati. Saru je policija uhitila nekoliko sati nakon što je izbola sestru. Na sebi je još imala majicu s krvavim tragovima. Motiv napada još rasvjetljavaju. 

Danas su ju odveli na ispitivanje gdje se zadržala sat vremena i to bez odvjetnika. Zatim je vraćena u pritvor te ju u 16 sati čeka izlazak pred istražnog suca Županijskog suda u Rijeci. Odvjetništvo će tražiti istražni zatvor kako Sara ne bi utjecala na svjedoke i ponovila djelo, a terete je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda javlja Novi list. 

Većina stanara za sve je saznala tek nakon dolaska policije. Potreseni su, a djevojke opisuju kao pristojne i dobro odgojene. Obje su studentice Ekonomskog fakulteta.

''Uvijek su bile pristojne, ali rastresene''

- Uvijek su lijepo pozdravljale kad bismo ih susreli, ali su uvijek bile u žurbi, pomalo nesigurne i rastresene. Majka, koja je radila kao pomoćna kuharica, sama je skrbila o njima. Znala se požaliti kako se otac djevojaka nikad nije brinuo o njima niti plaćao alimentaciju. Čuli smo da on živi ili u Splitu ili Italiji, a majka je sad u Njemačkoj, gdje pomaže bolesnoj baki blizankinja, koja im je prije dolazila u posjete i pomagala financijski - kažu susjedi.

Često se iz stana mogla čuti glasna galama i glazba. Jedna od susjeda znala je lupati štapom po instalacijama kako bi primorala djevojke da se stišaju. Nekad su se znale i posvađati, ali ništa neuobičajenije od svađa kakve vode sva braća i sestre. Profesorica koja živi u zgradi, na zamolbu majke, davala im je instrukcije i pomagala oko škole. Njoj bi se nekad požalile na tešku životnu situaciju, kažu stanari zgrade i dodaju kako ih ne čudi da je baš Sara napala Dajanu jer se uvijek doimala puno ratobornijom blizankom.

Uspoređuju ih s Kardashiankama

Svi koji znaju djevojke često ih uspoređuju s najslavnijim sestrama na svijetu, Kardashiankama - zbog njihove sličnosti i ljepote. Prema profilu na Facebooku, Sara je njihova velika obožavateljica. Iako detalji napada još nisu poznati, neslužbeno doznajemo da će blizanku najvjerojatnije teretiti za nanošenje teške tjelesne ozljede, a ne za pokušaj ubojstva. Također, obje su testirane na drogu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 379
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.