Obavijesti

News

Komentari 198

Diverzija na Poljudu: Ispitali su 15 policajaca, traže pomagače

Diverzija na Poljudu: Ispitali su 15 policajaca, traže pomagače
4

Policija zasad raspolaže samo indicijama o krivcu, kamere ga nisu snimile jer ne pokrivaju teren. Istraga se širi na agronome koji su mogli preporučiti otrov za korov

VIDEO

Iz najviših krugova MUP-a proširila se informacija da je policija preusmjerila istragu o poljudskoj svastici na svoje redove!

Nakon što su se u početnim fazama koncentrirali na navijače, pa se govorilo da su autori sramotne provokacije "pripadnici mlađega krila Torcide" , tijekom nedjelje se pročulo da je za crtanje kukastog križa bio osumnjičen jedan splitski policajac . Čak se spekuliralo da se traži i ime agronoma koji mu je pomogao u izboru kemikalije za travu.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

U splitskoj policiji te tvrdnje tijekom dana nisu mogli potvrditi, najprije su poručili da "u ovoj fazi istrage nije osumnjičen niti se dovodi u vezu s kaznenim djelom niti jedan sadašnji kao niti jedan bivši djelatnik policije". Slična je tvrdnja stigla i iz Ravnateljstva policije, ali doznajemo da su istražitelji već tada bili u drugoj fazi istrage, prilično sigurni u krivca , ali s velikim nepoznanicama oko njegova pomagača .

U svemu im najveći problem predstavlja činjenica da nemaju nedvosmislenih dokaza. Kamere nisu snimale teren i akcija nije zabilježena na snimkama. Postoje samo vrlo jake indicije, doznajemo iz izvora bliskih istražiteljima. Zbog toga je u nedjelju prijepodne ispitano čak 15 pripadnika MUP-a , za koje se nagađalo da bi mogli znati nešto više o diverziji na travnjaku.

Dodatno se, tijekom dana, nagađalo da su predmet istrage i sve osobe angažirane na osiguranju poljudskog stadiona, dakle zaštitari i redari. U međuvremenu se oglasio i Davor Šuker , čelnik HNS-a, priznavši kako postoji opcija da Hrvatska bude izbačena s natjecanja. Prvi put je Šuker decidirano rekao i da osuđuje skandiranje “za dom spremni”. Upravo je brzo hapšenje počinitelja, dakle pravodobna i oštra reakcija policije, jedan od preduvjeta za blažu kaznu Hrvatskoj. Svjetski mediji ne prestaju izvještavati o svastici na Poljudu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 01:00

Ugledni njemački Focus u dva opširna teksta se pita kako je moguće da je nacistički simbol prije utakmice prošao nezapaženo te navodi riječi šefa sigurnosti Hrvatskog nogometnog saveza Zorana Cvrka da su odgovorni nešto prije utakmice znali za postojanje svastike, ali da ništa nisu poduzeli kako bi se uklonila. Hrvatski nogometni savez je do sada platio 2,3 milijuna eura kazne zbog nereda na stadionima, navijači koji su napravili nerede u Milanu nisu kažnjeni , Hrvatska je utakmicu protiv Italije na Poljudu morala igrati bez publike zbog, kako doslovno pišu, rasističkih napada hrvatskih navijača protiv Norveške, a sada, nakon skandala sa svastikom, Hrvatska može očekivati i izbacivanje iz kvalifikacija, zaključuje novinar Focusa.

Nakon dvojbenih komentara na Facebooku , o svastici se nije oglasio ministar unutarnjih poslova. Premijer Zoran Milanović je rekao kako da je naš zadatak učiniti Hrvatsku normalnom da je ni jedan grafiter, crtač kukastih križeva ili sektaš, sve da i hoće ne može izbaciti iz ravnoteže.

'Teško je bilo sanirati štetu jer je spaljen dio travnjaka'

Svastiku na Poljudu komentirao je jutros u 'U mreži prvog' Hrvatskog radija i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. Rekao je kako nacistički simbol nitko nije primijetio, a i da je bilo bi ga teško sanirati.

- Da smo saznali i dan prije bilo bi prilično teško sanirati štetu jer je spaljen dio travnjaka gdje ne možete obnoviti travu, jedino da zapalite i ovaj drugi dio okolo pa da to sve skupa bude veliki kvadrat - rekao je Pacak.

Kazao je i kako kamere na Poljudu postoje te da je sustav videonadzora prema mišljenju i  zadovoljavajuć, a istrazi će prepustiti da otkrije što se sve moglo i trebalo snimiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag