Obavijesti

News

Komentari 522

Divljak na cesti! Napravio čak 302 prekršaja i opet će voziti

Divljak na cesti! Napravio čak 302 prekršaja i opet će voziti
2

U zatvoru ću se malo odmoriti, kaže Darijo. Ne vidi problem u tome što je svaki put opasnost za druge i sebe. Kaže da će, nakon zatvora, ponovno sjesti u automobil

VIDEO

Bez vozačke i pijan neregistriranim je autom htio pobjeći policiji. Jurio je 150 kilometara na sat, a potjera je završila nakon što se zabio u dvije kante za smeće.

Nakon što su ga izvukli iz potpuno smrskanog vozila, policajcima se ukazao dobro poznat lik - Darijo Petrović (27) iz Darde. Darijo je prošlu subotu napravio svoj 302. prometni prekršaj. Odveli su ga u postaju na triježnjenje - izmjerili su mu 1,71 promil alkohola - a nakon što je došao sebi, odveli su ga sucu za prekršaje, koji mu je “odrezao” 15.000 kuna kazne. No to Darija, koji smatra da je heroj svoje ulice, nije previše zabrinulo.

- Ni jednom nisam platio kaznu, pa neću ni sad. Odležat ću kaznu u zatvoru - rekao je Petrović. I neće mu biti prvi put. Već je bio u zatvoru. Krenuo je na odsluženje kazne od 22 dana, a u međuvremenu su mu stizala nova i nova sudska rješenja. Iz zatvora je izašao tek nakon dvije godine!!!

Ni jednom nisam platio kaznu, pa neću ni sad, kaže Petrović

- Bojim se da ni ovaj put neću proći ništa bolje. Odakle mi 15.000 kuna?! Zaradim sakupljajući otpad da mogu tankati gorivo i za pivo. Više ne mogu zaraditi. A i u zatvoru ću se malo odmoriti - kaže Darijo, koji ne vidi nikakav problem u tome što je svaki puta kad sjedne za volan opasnost za druge i sebe. Kaže da će, nakon što izađe iz zatvora, ponovno sjesti u auto te tvrdi da mu se sad ne isplati polagati vozački jer je akumulirao toliko zabrana upravljanja vozilom da legalno ne bi mogao sjesti za volan niti za 15 godina.

- Znate, kad sjednem u svoj razdrndani auto, još ako sam i prethodno nešto popio, osjećam se kao heroj - rekao je bez imalo grižnje savjesti.

Nebojša Čelica iz Udruge obitelji osoba stradalih u prometu smatra da konačno treba naći zakonska rješenja za recidiviste poput Petrovića.

- Kad jednoga kaznite brzo i primjereno, drugima neće pasti na pamet ponoviti prekršaj. Njima treba odmah oduzeti auto i staviti ga pod prešu! Jer u njegovom slučaju auto se može smatrati kao oružje - rekao je Čelica o recidivistima prometnim prekršajima. 

302 prometna prekršaja prikupio je bezobzirni vozač iz Darde

2 godine ukupno je proveo u zatvoru zbog divljanja na cestama

2,61 promil najviše je što su mu izmjerili kad su ga zaustavili za volanom

39 puta policija je ulovila Petrovića da pijan upravlja automobilom

150 kilometara na sat je vozio dok je u subotu bježao policajcima

Doživotni zatvor jer je devet puta vozio pijan

Bobby Stovall (55) iz Teksasa u SAD-u bio je prvi čovjek u svijetu koji je osuđen na doživotni zatvor zbog vožnje u pijanom stanju. Sudac ga je 2010. godine drastično kaznio jer je, kako je rekao, potencijalni ubojica, a pijanog su ga za volanom ulovili devet puta. 

S malo blažom kaznom prošao je njegov sunarodnjak Timothy Morrow (42), koji je dobio 13 godina zbog vožnje u pijanom stanju. Devet je puta pijan vozio auto, a dva puta brod.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 522
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..