Obavijesti

News

Komentari 242

Dječak (15) je mjesecima pušio 'osvježivač' iako je imao astmu

Dječak (15) je mjesecima pušio 'osvježivač' iako je imao astmu
5

Točan uzrok smrti dječaka (15) koji je preminuo nakon što je pušio 'osvježivač zraka' znat će se za tri do pet tjedana. Njegova obitelj nije imala pojma što radi

VIDEO

Nitko nas nije upozorio na problem. Nismo imali pojma da on nešto koristi, kazala nam je baka dječaka (15), koji je preminuo u srijedu u Zagrebu nakon što je pušio 'osvježivač zraka'.

Ispred njegove obiteljske kuće prijatelji su u petak zapalili svijeću i ostavili bijele ruže. Nakon rastave roditelja živio je s majkom, sestrom i bakom, a njegovi znanci kažu da je bio teški astmatičar i da biljnu mješavinu, koja sadrži sintetski THC i imitira djelovanje kanabisa uopće nije smio koristiti.

Željko Hladika/24sata

Galaxy, a poslije i Vertex, biljnu mješavinu, koju je miješao s duhanom i pušio, kupovao je u smart shopovima. Sintetsku drogu, koja se legalno može kupiti, tvrde nam prijatelji, koristio je nekoliko mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tog dana imao je rupu u nastavi. Sat tjelesnog koji su trebali imati otkazan je. Bio je s dvije prijateljice. Prvo su otišli pojesti nešto, a potom do smart shopa u Petrinjskoj ulici, gdje je to kupio. Trebali su se poslije vratiti u školu - kazao nam je jedan prijatelj iz škole. Dodao je da je samo dva sata prije bio s njim na kavi te da mu nije otkrio što planira.

Iako policija još utvrđuje koji je točno 'osvježivač zraka' kupio, nakon izlaska iz smart shopa otišao je u dvorište, te iznad bivšeg kina Central smotao mješavinu i zapalio. Odmah mu je pozlilo, a dvije djevojke koje su bile s njim otrčale su po pomoć.

Kad su se 20-ak minuta poslije vratile s prijateljima, već je bilo prekasno. Dječak je ležao na podu potpuno plav.

Iz obližnjeg javnobilježničkog ureda zvali su Hitnu pomoć, a u pomoć je odmah priskočilo i dvoje liječnika, koji su čekali kako bi ovjerili dokumente. Pokušali su ga reanimirati, ali ništa nisu mogli učiniti.

Smart shop, koji je policija zapečatila zbog pretrage, ni u petak nije radio. No isti se proizvod može kupiti u drugim dućanima po Zagrebu.

- Sve te shopove treba zatvoriti. Tu drogu koriste i djeca u 8. razredu. Mi smo znali da puši i govorili smo mu da to ne radi, da prestane, no nije nas slušao - kazali su njegovi školski kolege. 

Na školi u koju je išao istaknuta je crna zastava. Od članova obitelji doznajemo da bi rezultati obdukcije trebali biti gotovi nakon tri do pet tjedana. Tad će znati je li tragediju prouzročila tvar koju je mjesecima pušio.

'Bio je jako dobar dečko, za prijatelje bi uvijek učinio sve'

O preminulom dječaku njegovi prijatelji imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio jako dobar dečko, koji bi sve učinio za prijatelje. Njegova smrt sve ih je duboko pogodila. U osnovnoj školi se bavio vaterpolom, a bio je i predani navijač Dinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag