Obavijesti

News

Komentari 53

Dječaku (9) gol slomio lubanju, u bolnici ga obišao i Bandić

Dječaku (9) gol slomio lubanju, u bolnici ga obišao i Bandić
6

Dječak je u komi stigao u Klaićevu bolnicu gdje ga je operirao neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin. Dječak je u životnoj opasnosti, a zadobio je nagnječenje mozga

VIDEO

Liječnici su mi rekli da je moj sin (9) u jako teškom stanju, tihim nam je glasom jučer rekao otac dječaka na kojeg je u utorak oko 19.20 sati pao gol. Dječak je igrao nogomet u dvorani Osnovne škole Prečko u Zagrebu. U dvorani su bile dvije skupine djece, a nadzirao ih je profesor tjelesnog. Ante Pavičić, ravnatelj škole, ispričao nam je u srijedu da je i sam profesor još u šoku.

- On je na drugom kraju dvorane objašnjavao učenicima nešto i čuo je samo tupi udarac. Okrenuo se i vidio dječaka da leži na tlu - kaže Pavičić. Dječak je i u srijedu još bio u životnoj opasnosti. Policija je istražila mjesto nesreće i prikupljala izjave svih svjedoka. Zašto se točno gol srušio, nisu još uspjeli otkriti. Jedino se zna da golovi nisu bili pričvršćeni. U dvorani su, dok smo razgovarali s ravnateljem, ponovno učenici imali nastavu iz tjelesnog odgoja. Golovi ni tada nisu bili pričvršćeni.

- Mi imamo malu dvoranu, veliku 12x24 metra, i ima više namjena. Golove moramo moći micati ako, primjerice, djeca igraju košarku. Zato ih ne možemo ni pričvrstiti - objasnio nam je ravnatelj Pavičić. Dječakov otac se ne slaže s njim. Za tragediju koju proživljava njegova obitelj djelomično krivi i školu.

- U školi su trebali bolje paziti i pričvrstiti te golove nekako. Pa znamo kako to može biti opasno - rekao je otac. U Ministarstvu obrazovanja su nam rekli kako je prosvjetna inspekcija već dobila nalog da posjeti školu.

Liječnici drže dječaka u komi

Liječnici zagrebačke Klaićeve bolnice operirali su dječaka i on je na intenzivnoj njezi. No i dalje je u životnoj opasnosti i izrazito teškom stanju. Gol mu je slomio lubanju i ima nagnječenje mozga. Liječnici ga drže u komi te na aparatima za disanje. Nadziru mu vitalne funkcije, a posebno tlak u lubanji. Dr. Miroslav Gjurašin, koji je operirao dječaka, kazao je kako će ga u četvrtak pokušati probuditi iz kome.

- Dječak ima teške ozlijede glave i mozga. U komi je i na respiratoru - rekao je Gjurašin.

Bandić: Ja sam odgovoran i kad vrabac krepa na Jelačić placu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u srijedu oko 17 sati obišao dječaka u Klaićevoj bolnici. Rekao da će potruditi da se nađe odgovorni i da se utvrdi jesu li kriva djeca ili onaj tko je postavljao golove.

- Ja sam odgovoran i kad vrabac krepa na Jelačić placu. Ja sam odgovoran uvijek. Žao mi je zbog toga što se dogodilo - rekao je Banić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.