Obavijesti

News

Komentari 177

Djeda Mladena policija pustila: Nisam znao za ženinu plantažu

Djeda Mladena policija pustila: Nisam znao za ženinu plantažu
5

Supružnici su od cvjetnih vrhova marihuane radili ulje hašiša. Medicinske šprice u kojima je bilo 5 mililitara prodavali su po 600 kuna. Godišnje su imali dvije-tri berbe

VIDEO

Tko ste vi? Što želite? Gubite se iz mog dvorišta, pustit ću pse na vas, vikao je Mladen C. (63) s vrata kuće u Šenkovcu kraj Brdovca.

Otvorio ih je tek toliko da smo mogli razaznati da je riječ o sitnom, mršavom, sijedom muškarcu. Bio je prilično uzrujan i jasno je dao do znanja da nije raspoložen za razgovor, čak je iz kuće u dvorište pustio jednog manjeg i dva veća psa.

Petar Glebov/Pixsell

Njega i suprugu Andreu C. (60) policija tereti da su u svojoj kući u Šenkovcu opremili ilegalni laboratorij za uzgoj marihuane.

- Nemam ništa s plantažom ni drogom, sve je vodila moja supruga - branio se Mladen pred dežurnom zagrebačkom općinskom državnom odvjetnicom.

Čini se da su tužitelji povjerovali njegovoj obrani jer su ga pustili na slobodu do završetka istrage i eventualnog podizanja optužnice. Njegova supruga nije bila te sreće. Zbog sumnje da je organizirala i vodila većinu poslova oko plantaže, odvjetništvo je protiv nje zatražilo jednomjesečni istražni zatvor.

Tijekom četvrtka doveli su je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji ju je zadržao u pritvoru. Kako doznajemo, na istražitelje je ostavila dojam vrlo bistre i pametne osobe. Suprug Mladen se nakon ispitivanja u odvjetništvu vratio kući u Šenkovec. U njegovu dvorištu jučer je bio parkiran tamnozeleni Polo registracija Novog Mesta, koji je navodno unajmio u Sloveniji.

Petar Glebov/Pixsell

Stjepan Šoštarić, koji već godinama stanuje kod supružnika kao podstanar u odvojenom objektu, kazao nam je da nije imao pojma čime se bave dok mu u srijedu nisu rekli policajci.

- Rekli su mi da su tu uzgajali drogu - rekao je pokazujući rukom na objekt između kuće u kojoj stanuju supružnici i one koju on koristi. U njemu su policajci pronašli 1005 stabljika marihuane, 765 grama marihuane, šest šprica s ukupno 27,5 ml ulja hašiša, te kompletnu opremu za rasvjetu, filtriranje zraka i navodnjavanje.

Odjeven u šarenu odjeću s izblijedjelom kapom na glavi i neobrijan, Stjepan je izgledao pomalo zapušteno. Sa supružnicima, objasnio je, nije u dobrim odnosima te rijetko komuniciraju.

- Živim ovdje pet-šest godina. Plaćam im 300 kuna mjesečno. Htjeli su me istjerati, riješiti me se, ali nisu uspjeli, zato nismo dobri - kazao je Stjepan.

Zna da su se supružnici ranije bavili uzgojem gljiva u podrumu. Mladen je imao zadrugu za uzgoj bukovača, a Andrea obrt za uzgoj gljiva koji je zatvorila 2006. godine. 

Susjedi koji slabo poznaju par kazali su nam da su supružnici zapali u dugove. Poreznoj upravi Andrea duguje čak 246.022 kn. To je, sumnjaju susjedi, vjerojatno i bio povod da su se početkom siječnja prošle godine počeli baviti unosnim uzgojem trave.

Proizvodili travu i ulje

Upućeni kažu da je za tri četvorna metra potrebna jedna do dvije HPS lampe, koje potiču rast biljaka simulirajući sunce. Mogu se kupiti u specijaliziranim trgovinama za rasvjetu. Kako se ne bi morali brinuti o zalijevanju biljaka, uz pomoć kanti i cijevi supružnici su napravili sustav za navodnjavanje. Ilegalno su se priključili na struju da ne bi visokim računima pobudili sumnju. Gnojivo su koristili ovisno o stupnju razvoja biljke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.