Obavijesti

News

Komentari 327

Nadan: Umjetnine nisu grijeh, za njih bi mi trebali zahvaliti

Nadan: Umjetnine nisu grijeh, za njih bi mi trebali zahvaliti
9

USKOK je proširio istragu protiv Vidoševića, osumnjičivši ga za dva nova kaznena djela. Bivši šef HGK je u pritvoru u zagrebačkom Remetincu proveo pet mjeseci

VIDEO

Nadan Vidošević je nakon pet mjeseci provedenih u Remetincu danas nešto prije 13 sati izašao na slobodu .

- Kada dođem kući, prvo ću poljubiti ženu i djecu - rekao je Nadan Vidošević nakon izlaska iz Remetinca. Kazao je kako je smršavio 13 kilograma te kako za vrijeme pritvora u Remetincu nije sreo bivšeg premijera Ivu Sanadera, ali je bio jednom iza njega te su si mahnuli .

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Rekao je kako se osjeća odlično . U pritvoru je svaki dan pješačio dva sata , što kod kuće, kako kaže, nikad ne bi radio.

Uvjeren je da će svoju nevinost dokazati na sudu . Na pitanje novinara kako će dokazati porijeklo svoje imovine kazao je kako je "jedino u to siguran da će uspjeti dokazati porijeklo svoje imovine".

Za vrijedne umjetnine te stare knjige za koje se tijekom istrage otkrilo da su u njegovu vlasništvu Vidošević kaže kako nisu grijeh.

- To sve što mi govorite nije grijeh, za to bi mi morali reći hvala - rekao je.

Vidoševiću je blokirana sva imovina, no kazao je kako ima rodbine na koju se može osloniti i koja će mu pomoći.

Posebno je pozdravio ljude iz Remetinca i to s obje strane, jer su mu oni, kaže, olakšali boravak u pritvoru.

Jedan od zatvorenika, J urica Grljač, koji je danas prije Nadana izašao iz pritvora rekao je okupljenim novinarima kako bivši šef HGK nije imao nikakve povlastice u Remetincu , niti je bio sam u ćeliji, piše Dnevnik.hr.

USKOK otvorio još dvije istrage

Nakon pet mjeseci pritvora, sutkinja Jadranka Mandušić odbila je prijedlog USKOK-a da se Vidoševiću pritvor produži za još dva mjeseca zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke.

USKOK je proširio istragu protiv Vidoševića , osumnjičivši ga za dva nova kaznena djela. Prvo, terete ga za nabavku umjetničkih slika, čime je HGK oštećen za najmanje 265.000 kuna . Drugo, osumnjičen je za nanošenje štete Krašu jer je tražio da mu tvrtka koju je on vodio kupi bager za njegovo imanje u Gorskom kotaru! Time je Kraš oštećen za 231.556 kuna .

Osim Vidoševića pod istragom su predsjednik Udruženja hrvatskih trgovaca umjetninama Damir Grubić i njegova supruga Jasna Mrakovčić Grubić. Nju je u četvrtak navečer privela policija, a njezin je suprug zbog teškog zdravstvenoga stanja ostavljen na kućnoj njezi, piše Jutarnji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 327
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Došli smo na roštilj, a onda nas šokiralo ubojstvo. Policija sve zaustavlja
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Došli smo na roštilj, a onda nas šokiralo ubojstvo. Policija sve zaustavlja

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu
Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava