Obavijesti

News

Komentari 123

Grom zapalio Dom za starije: U požaru poginulo četvero ljudi

Grom zapalio Dom za starije: U požaru poginulo četvero ljudi
33

Požar u Domu za starije i nemoćne buknuo je nakon udara groma, oko 13.30 sati. Uz četvero poginulih još je 16 ozlijeđenih. U Domu je u tom trenu bilo oko 20 ljudi

VIDEO

U požaru koji je oko 13.20 sati prouzročio udar groma u Dom za starije i nemoćne u bjelovarskoj Ulici Ozane Kotorske poginulo je četvero ljudi. Troje njih stradalo je na mjestu, dok je četvrti preminuo na putu do bolnice. Od šefa kirurgije bjelovarske bolnice Darka Koščaka, doznajemo kako je 16 ljudi završilo u bolnici te da je njih troje zadržano na tom odjelu. B.P. (82) koja ima opekline drugog stupnja prevest će na zagrebačku Traumatologiju. Ostalih 11 smješteno je na interni odjel i ginekološki odjel. Svi će oni ostati u bolnici ostati nekoliko dana dok se ne za njih ne pronađe adekvatan smještaj. Nitko od njih nije životno ugrožen. 

- Hodam uz pomoć hodalice i kad sam krenula spašavati glavu netko me je srušio tako da sam pomislila kako je ovo moj kraj - rekla nam je Barbara Topljak, koja ima prijelom ramena. 

Barbara i Paula Banovac kazale su nam kako je u trenutku izbijanja požara u Domu među štićenicama zavladala panika. Vatra i dim su se proširili po kući i svako je tražio spas.  Brojne štićenice koje su prevezli u bolnicu još su se tresle i plakale od šoka dok su opisivale tragediju u Domu. 

U kući koja je i privatni Dom bilo je smješteno oko 20 ljudi. Na mjesto tragedije kakvu Bjelovar ne pamti stigao je i gradonačelnik, Antun Korušec, koji je odmah za 15 sati sazvao hitnu sjednicu stožera u slučaju velikih nesreća. Kako je očevid u tijeku teško je dobiti više informacija, a policija posebno istražuje je li vlasnica Draženka Habdija imala sve potrebne dozvole za rad Doma. Na mjesto nesreće uz policiju, hitnu koja je s nekoliko kola prevozila ozlijeđene, došli su i pripadnici Državne uprave za spašavanje, kao i nekoliko vatrogasnih ekipa JVP Bjelovar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Doznajemo kako su tijela poginulih štićenika u kući bila i nekoliko sati nakon udara groma. Navodno bi se trebao osnovati i poseban forenzički tim koji će pokušati utvrditi što se točno zbilo. 

Prva susjeda koja živi u kući tik uz Dom, Antonija Tomaz (65) je kazala kako je nešto iza 13 sati čula strahovit prasak koji ju je gotovo bacio na pod. U prvi je tren pomislila da je netko ispalio granatu. 

- Puknulo je kao da je rat. No, ubrzo sam vidjela da gori susjedina kuća u kojoj su smješteni stariji ljudi. Ne daj Bože, nešto slično da se ponovi – kazala je prestravljena žena. 

Prilaz domu je policija blokirala, a vatrogasne ekipe saniraju požarište.

Kosor: Ukoliko je bilo nepravilnosti, odgovorni će snositi sankcije

Premijerka Jadranka Kosor je sa ministrima doputovala u Bjelovar. Prvo je otišla u bolnicu gdje je razgovarala sa ozlijeđenima iz Doma, a obiteljima stradalih izrazila je sućut. Nakon razgovora s njima otišla je pred Dom kojeg je zapalio grom. Premijerka je kazala kako će policija odraditi svoj dio posla i koliko ima informacija očevid je u tijeku i u Bjelovar će stići tim stručnjaka iz Zagreba kako bi pomogao u rasvjetljavanju uzroka velike tragedije koja je snašla Bjelovar. Rekla je da ukoliko postoje neke nepravilnosti da će odgovorni snositi sankcije. 

Potom je premijerka obišla i samo mjesto tragedije u Ulici Ozone Kotorske gdje se kraće zadržala. U kraćem obraćanju medijima pohvalila je rad svih službi u Bjelovaru koje su pokazale veliku profesionalnost kod pružanja pomoći u tragediji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.