Obavijesti

News

Komentari 967

Ispitali braću Mamić, tvrde da nisu krivi, noće u PNUSKOK-u

Ispitali braću Mamić, tvrde da nisu krivi, noće u PNUSKOK-u
31

Zoran i Zdravko Mamić su u subotu privedeni na granici i kasnije su ispitani u USKOK-u. U nedjelju će vjerojatno pred istražnog suca koji će, ako USKOK zatraži, odlučivati o eventualnom pritvoru

VIDEO

>>> Zadnja informacija

Jadranka Sloković, odvjetnica Zdravka Mamića je rekla nakon što je završilo ispitivanje u USKOK-u kako je njezin klijent odbacio optužbe. Rekla je da su nakon kratkog uvida u spis vidjeli da "ništa ne drži vodu".

- Tko je radio te optužbe nije shvatio kako funkcioniraju transferi igrača - rekla je Sloković. Dodala je kako se nada da USKOK neće tražiti pritvor za braću Mamić zbog opasnosti od bijega jer su se braća odmah odazvala čim su dobili poziv. Na pitanje da li će ponuditi jamčevinu da se klijenti, ako im bude određen istražni zatvor, brane sa slobode, Sloković je rekla:

- Najprije ćemo vidjeti što bude tražio sud.

Nešto prije 21 sat, završilo je ispitivanje Zdravka Mamića te su ga iz prostorija USKOK-a odvezli u PNUSKOK gdje će prenoćiti. Tamo je i njegov brat Zoran. Mamići će u nedjelju vjerojatno pred suca istrage koji će odlučivati, ako USKOK zatraži, o eventualnom istražnom zatvoru.

Jadranka Sloković odvjetnica Zdravka Mamića je na pitanje novinara zašto Mamići nisu ranije došli u Hrvatsku rekla:

- Bili su na putu, a dobivali smo krive informacije. Već prvi dan je bila informacija da je izdana neka interna tjeralica, a onda smo doznali da je to kriva informacija i da je ona izdana jučer. Danas, čim je rečeno da je ročište za istražni zatvor, naravno da smo došli.

Oko 19 sati u prostorije USKOK-a je stigao Zdravko Mamić koji je bio nasmiješen.

Zoran Mamić je vraćen u prostorije PNUSKOK-a gdje će prespavati. Pretpostavlja se da će USKOK opet tražiti pritvor za braću Mamić, a da bi Zdravko i Zoran pred suca istrage trebali u nedjelju kada će se donijeti odluka o eventualnom istražnom zatvoru.

Nešto prije 19 sati završilo je ispitivanje Zorana Mamića u USKOK-u, a uskoro se očekuje dolazak njegovog brata Zdravka. Zoran Mamić je, kaže njegov odvjetnik Čedo Prodanović odbacio sve optužbe.

- Imamo prigovor na postupanje. Njih se apsolutno htjelo uhititi izvan Hrvatske iako se znalo da su na službenom putu van zemlje. Nismo mi tri, četiri puta mijenjali odluku o povratku u Hrvatsku kako bi prevarili USKOK, nego su nas oni pogrešno informirali - rekao je Prodanović i dodao da je iznos za koji je navodno oštećen Dinamo, USKOK apsolutno krivo izračunao.

Oko 17.40 sati Zoran Mamić je stigao na ispitivanje u USKOK. Njegov brat Zdravko je još na Oranicama. Odvjetnik Čedo Prodanović je novinarima pred USKOK-om rekao kako će izjavu dati nakon što njegov klijent bude ispitan.

Nešto iza 16 sati Zdravko i Zoran Mamić dovedeni su u zgradu PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama. Sada slijedi ispitivanje...

Na Goričanu bili do 15.40 sati

Oko 15.40 sati braća Mamić su s graničnog prijelaza Goričan krenula prema Zagrebu u dva vozila USKOK-a. Međimurske novine snimili su automobile kojima su Mamići prevezeni u Zagreb. Kamera Dnevnika Nove TV uspjela je uhvatiti Zorana Mamića u jednom automobilu.

Dnevnik Nove TV

Sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatila je prijedlog Uskoka i izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću odredila istražni zatvor od mjesec dana kako ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Nakon što su dobili informaciju da je policija privela braću Mamić na granici, USKOK je povukao prijedlog za istražni zatvor. Njih sada čeka obavijesni razgovor u PNUSKOK-u, a potom i ispitivanje u Uskoku. Nakon toga, ako tužitelji procijene da ostaju kod zahtjeva za istražnim zatvorom, braću Mamić ponovno će dovesti pred suca istrage na Županijskom sudu u Zagrebu. Ne zna se hoće li to biti danas ili sutra.

VIDEO

USKOK je ranije u subotu zatražio da se odredi istražni zatvor za Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića . Za braću Mamić traži se istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela . Za Damira Vrbanovića traži se istražni zatvor zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke.

Braća Mamić su u subotu ujutro krenula za Zagreb , te ih je na granici zaustavila policija i privela.

'Radi mira u momčadi odlučili su se za povratak u Hrvatsku'

- Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti . Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza naših kolega i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost - stoji u priopćenju GNK Dinamo .

Podsjetimo, Uskok je u petak poslijepodne i službeno donio rješenje o provođenju istrage protiv Milana Pernara , poreznog inspektora iz Sesveta, Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića .

Uskok objavio što im se stavlja na teret

Sumnjiči ih za zloporabu položaju i ovlasti te poticanje na zloporabu, davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganje pri utaji poreza. Riječ je o nizu pozajmica i vraćanja istih, tijekom kojih je trener Dinama Zoran Mamić , kako se navodi u rješenju, sebi i svojoj obitelji pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 52 milijuna kuna , a Zdravko Mamić oko 38 milijuna . Nogometni klub Dinamo oštećen je za gotovo 118 milijuna kuna , a proračun za više od 12 milijuna, za neobračunat i neplaćen porez i prirez.

Zdravko i Zoran Mamić dobili su u petak ujutro pozive na obavijesne razgovore. Iako su se namjeravali odazvati pozivu i doći u Zagreb, nakon višesatnog sastanka s odvjetnikom Čedom Prodanovićem, ipak su odlučili ostati u Moravskim Toplicama do nedjelje navečer . Zdravko Mamić je kazao da su im prioritet pripreme Dinama u Sloveniji , te da im je odvjetnik kazao da nema potrebe da se žure u Zagreb.

Ipak, nakon što je Uskok za njih zatražio istražni zatvor, Mamići su se ipak odlučili vratiti.

Pokretanje videa...

24sata 00:47

Vrbanović prenoćio u Uskoku, ide pred suca istrage

U međuvremenu, Uskok je u četvrtak priveo i ispitao četvrtookrivljenog u slučaju, Damira Vrbanovića , izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Nakon ispitivanja, Vrbanović je prenoćio u prostorijama PN Uskok-a na zagrebačkim Oranicama , a u subotu mu je sutkinja istrage odredila mjesec dana istražnog zatvora.

Pokretanje videa...

24sata 00:30

Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić rekao je da je Vrbanović negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret .

VIDEO

Porezniku odredili mjesec dana pritvora

Također, u Uskoku je u petak ispitan i prvookrivljeni osumnjičenik,  porezni inspektor Milan Pernar .

Nakon ispitivanja tužiteljstvo je za njega zatražilo istražni zatvor, kojeg je sudac istrage odobrio. Pernaru je odredio mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi mogao utjecati na svjedoke te mu je odredio mjeru opreza odnosno zabranu obavljanja dužnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 967
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik