Obavijesti

News

Komentari 655

Potraga nije obustavljena, u šumi su i lovci, čuli se pucnjevi

Potraga nije obustavljena, u šumi su i lovci, čuli se pucnjevi
25

Dragan Paravinja se kreće u pravcu obronaka planine Motajice. Kada je posljednji put viđen, na sebi je imao crnu majicu dugih rukava, crne hlače i plave tenisice...

VIDEO

>>> Posljednja informacija:

23.40 - Kako javlja novinar Nezavisnih novina, u potragu se uključio i helikopter sa termo kamerom, koji pretražuje šumu u koju se pred policijom sklonio odbjegli Paravinja.

23.05 - Gostujući u Dnevniku RTRS ministar unutrašnjih poslova kazao je kako potraga i dalje još traje, te da će prestati tek kada uhite Paravinju. Kazao je da su oko 22:30 u potragu uključeni odmorni psi tragači. Kazao je kako su dečki na terenu vrijedni te da ne namjeravaju odustati. Ministar Čađo tvrdi kako je teren, gdje bi Paravinja mogao biti, blokiran u potpunosti. 

Istaknuo je kako se potraga nije obustavila, već traje visokim intenzitetom i trajat će tijekom cijele noći

Ministar Čađo je kazao kako nema informaciju je li Paravinja naoružan, ali je pozvao građane da budu oprezni i ne sukobljavaju se s Paravinjom ako ga vide. Kazao je kako je supruga Milijana i dalje u policijskoj postaji u Srbcu. Čađo je kazao da su Paravinja i supruga u Srbac došli sa namjerom da se sakriju.

22.40 - Prema pisanju Nezavisnih novina, u potjeru za Paravinjom uključilo se i oko stotinu lovaca iz lokalnog lovačkog udruženja "Srna", koji pretražuju teren. Nešto prije 22 sata, Nezavisne su javile da su se u šumi u kojoj se nalazi Paravinja nešto prije 22 sata začuli pucnjevi.

21.12 - Obustavljena je potraga za odbjeglim Draganom Paravinjom. S obzirom da se spušta noć, ali i da se potraga odvija na nepristupačnom terenu, odlučeno je da se akcija nastavi u petak ujutro.

20.56 - U video prilogu poslušajte najnoviju izjavu ministra unutarnjih poslova RS-a Stanislava Čađe.

20.45 - Noć pada i očekuje se dolazak još policije iz cijele Republike Srpske. Ipak, doznajemo da se obruč oko Paravinje steže. 

- Nismo znali što se događa. Vidjeli smo helikopter. Pomislila sam da je naš susjed pilot. Dragana znam kao dijete. Nismo nikad sumnjali da je nešto učinio. Kada bih ga sad ugledao, odmah bi ga prijavio - kaže Milovan Vidović, prvi susjed Draganova ujaka Jakova.

20.30 - Dragan Paravinja je sa suprugom Milijanom još u ponedjeljak stigao u Srbac. U srijedu navečer je policiji RS-a stigla dojava iz Hrvatske da se Paravinja nalazi u selu Srbac kod ujaka u kući. U četvrtak ujutro su stigli prvi policajci, no nisu ga zatekli. Jedan mještanin priča da su Dragan i supruga došli u kuću tek popodne, a nedugo nakon toga stigla je i policijska patrola.

- Dragan ovdje ima ujaka, kod kojeg je došao, i sjedili su ispred kuće. Ubrzo je stigla policija, a Dragan je pobjegao u šumu, koja se nalazi odmah do kuće. Milijana i Draganov ujak su privedeni - rekao je svjedok za Nezavisne novine.

Za policijom je ubrzo stigao i helikopter te specijalci s psima tragačima. Pred ujakovom kućom je opsadno stanje i ne može se prići na bliže od 200 metara.

19.56 - Reporterka Televizije Republike Srpske iz Donjih Srđevića u telefonskom javljanju kazala je kako policija ne dozvoljava prilaz šumi u kojoj sumnjaju da se nalazi Paravinja, te da je stanovništvo koje živi u blizini premješteno na sigurnu udaljenost. Kazala je da u trenutku javljanja helikopteri i dalje nadlijeću šumu na obroncima Motajice te da policija nastavlja s potragom. Dnevni Avaz piše da je Paravinja u jednom trenutku bio tek metar od pripadnika policije koji su ga tražili.

19.53 - Rođakinje Mira i Rada Vidović kažu da Paravinju nisu vidjele godinama. Sjećaju ga se kao izuzetno mirnog i dobrog djeteta.

- Negdje oko 16 sati, cijelo selo se okrenulo naglavačke, kada su pristigle brojne policijske snage praćene helikopterima - kazale su za Nezavisne novine.

19.38 - Nezavisne novine prenose izjavu susjeda koji tvrdi da je Paravinja sa suprugom došao pred kuću ujaka Jakova Vidića u Srbac. Ubrzo su stigli policajci, a čim ih je ugledao Dragan se dao u bijeg. Pobjegao im je 'za dlaku'.

19.33 - Ministar Stanislav Čađo izjavio je za HTV kako odbjegli Dragan Paravinja najmanje deset godina nije bio kod rođaka u Republici Srpskoj (BiH).

19.10 - Osim supruge Milijane, zbog skrivanja Paravinje, uhićen je i njegov ujak Jakov Vidović u čiju kuću je Dragan i došao, pišu Nezavisne novine.

19.02 - Bjegunac se kreće u pravcu obronaka planine Motajice, po teško pristupačnom terenu. Kada je posljednji put viđen, na sebi je imao crnu majicu dugih rukava, crne hlače i plave tenisice. Visok je 180 centimetara, ima smeđu kosu, plave oči, izražene jagodice i spojene obrve. Iz MUP-a RS uputili su poziv stanovništvu Srpca, Laktaša, Gradiške i drugih obližnjih mjesta da policiji prijave ukoliko vide osobu sličnog opisa.

18.35 - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je za RTL televiziju kako je Dragan Paravinja pješice u bijegu. U Srbac je u posjetu rođacima stigao luksuznim automobilom u pratnji supruge Milijane. Prema riječima Čađe, supruga je uhićena i trenutno se nalazi u policijskoj postaji. Paravinja navodno nije evidentiran kao državljanin BiH, već posjeduje dokumente Republike Srbije i Republike Hrvatske. U potragu su uključene sve raspoložive jedinice s psima tragačima i helikopterima.

17.56 - Iz izvora bliskih policijskim agencijama koje rade na pronalasku i uhićenju odbjeglog Paravinje, koji se krije u šumi kod mjesta Donji Srđevići kod Srpca, doznajemo da se vozač  pješice uputio prema šumi. U potjeri sudjeluje veliki broj policajaca koji su, prema riječima našeg izvora, okružili šire područje Srpca te su uvjereni da im ne može pobjeći. Njegovo uhićenje očekuje se svakog trenutka. 

17.42 - Iz MUP-a Republike Srpske javljaju kako odbjegli Dragan Paravinja još nije uhićen. Vjeruju da je pitanje trenutka kada će ga uhvatiti.

17.30 - Jutarnji list piše kako je vozač, unatoč velikom broju specijalaca, uspio pobjeći. Trenutno tragaju za njim.

17.22 - Paravinju su locirali u šumi između Prnjavora i Dervente. Okružili su ga specijalci, no nije se htio predati, doznaje Dnevnik.hr.

16.53 - Traženi vozač kamona Dragan Paravinja navodno je lociran na području Republike Srpske, kod srbačkog mjesta Donji Srđevići, pišu Nezavisne novine.

14.10 - Frane Bilić, jedini svjedok koji je vidio kako Antonija Bilić 7. lipnja oko deset sati stopira i ulazi u to vozilo, danas dopušta mogućnost da je kamion bio i plavi sa sivom ceradom, kakav je u utorak navečer zaustavljen na Sv. Roku i kojeg je vozio Dragan Paravinja.
- Niti se sjećam njegove boje, niti se sjećam se da sam ja rekao da je kamion bio bijeli sa plavom ceradom. Znam da sam vidio kamion u koji se ukrcala i šofera u poluprofilu, a temeljem toga moga iskaza su kasnije drugi dali precizniji opis - rekao je u četvrtak Frane Bilić. Nakon tjedan dana bezuspješnog slijeđenja traga koji je dao Bilić policija je bila posumnjala u njegov iskaz, koji je poslije cjelodnevnog unakrsnog ispitivanja i podvrgavanja poligrafu, ocijenjen vjerodostojnim i nastavilo se slijediti jedini postojeći trag koji je u konačnici i doveo do zaustavljanja kamiona na Sv. Roku.

13.00 - Dragana Paravinju (42) policija traži zbog povezanosti s nestankom Antonije Bilić. Paravinji je još 2004. potvrđena presuda za silovanje djevojke iz 1996. godine te za pokušaj silovanja maloljetne djevojke 1997. godine, piše srpski Kurir. Iako još nije potvrđeno da se radi o istom muškarcu sve okolnosti upućuju na to. 

Kurir piše da je Paravinja 11. studenog 1996. kod Inđije u Srbiji pokupio stopericu M.Lj, koju je potom silovao i izbacio iz auta. Iduće godine kod Pazove je na silu ugurao maloljetnicu u auto i pokušao je silovati. Ona mu je uspjela pobjeći.

Policija u BiH je za Paravanjom raspisala tjeralicu još 2005. godine zbog silovanja, a godinu ranije tjeralica za njim raspisana je i u Srbiji, zbog istog kaznenog djela.

Večernji piše kako je Gočin rekao da su policiji dali brojeve svih mobitela koje je koristio Paravinja, ali da su dva isključena dok je treći nedostupan.

12:37 - Nešto više od dva sata trajala je pretraga područja u Bilišanima Donjima u kojoj je sudjelovalo 40-ak policajaca. Iako iz policije nema službenih informacija, neslužbeno doznajemo da nisu pronašli nikakav trag koji bi bio koristan u razotkrivanju misterija o Antonijinom nestanku. Susjedi osumnjičenog vozača Marta i Boško Paravinja kažu kako ih policija u četvrtak ništa nije pitala te da nisu primijetili da policija bilo što iznosi  s pretraženog terena. Ponovili su kako su osumnjičenika zadnji put vidjeli u ponedjeljak kada je po njega autom došla supruga.

- Znam da su bili u Zadru, a gdje su poslije otišli ne znam, pretpostavljam u Zagreb, kaže Marta i dodaje da je susjed rođen i odrastao u Novoj Pazovi u Srbiji te da je nedavno počeo graditi kuću u rodnom selu svoga oca. Za to vrijeme koristio se stričevom kućom. Potvrdila je da je prije znao dolaziti plavim kamionom te da ga je često znao ostaviti i u Obrovcu. Iz Sindikata vozača kazali su da bi policiji mogao biti koristan ispis tahografa koji u kamionu bilježi svako zaustavljanje i kretanje. 

11.00 -  Iz šibenske policije priopćili su u četvrtak ujutro kako još nije gotovo vještačenje vlasi pronađenih u kamionu koji su zaustavili u utorak navečer na Svetom Roku. Vlasi i ostali tragovi na vještačenju su u Centru za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu. Završe li analizu tijekom dana, policija će o svemu izvijestiti na konferenciji. Iz policije dodaju da se svi podaci i informacije i dalje obrađuju te se provjeravaju ljudi koji sliče fotorobotu, ili koje zateknu kao vozače sličnih kamiona. 

10.50 - Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača, sa trojicom kolega došao je u Bilišane kako bi policiji pomogli u pretrazi područja. 

- Od samog početka policiji nastojimo pomoći u razrješavanju ove priče, naravno onoliko koliko možemo, jer naši kolege čim sjednu u kafić i naruče kavu dolazi policija i poziva ih na razgovor - rekao je Gočin. Dodao je kako su im se tijekom potrage javljali brojni članovi jer su morali ići na razgovore u policijske postaje. Vozača za kojim traga policija osobno poznaje jer se sindikatu obraćao više puta zbog problema s poslodavcima koji su mu dugovali dio plaće. Zadnji put s njim se čuo prije mjesec dana kad mu je rekao da mu sindikat ne može pomoći jer nije plaćao članarinu. Gočin dodaje da vozač niti malo ne sliči na čovjeka s fotorobota te da je slabije tjelesne građe, visok oko 1,80 m crne kose i tamnije puti. 

10.30 - Spasitelji GSS-a, njih 19 s dva potražna psa, noćas su češljali teren od Drniša prema Splitu, no bez uspjeha. Nisu našli ni jedan predmet ili trag koji bi povezali s Antonijom Bilić. 
- U potragu smo išli po noći prvenstveno zbog pasa, jer se oni po velikim vrućinama brzo umaraju. Oni se u potrazi koriste prvenstveno osjetilom njuha, tako da im izostanak dnevnog svjetla ne predstavlja osobit problem - rekao nam je Anton Vukučiević, pročelnik šibenske stanice HGSS-a.

9.40 - U Bilišane je stiglo oko 15 policijskih vozila te su počeli pregledavati teren. Pregledavaju i područje uz rijeku Zrmanju, odmah pored zaseoka Paravinja. Iako je bilo najavljeno da će u potrazi sudjelovati i GSS-ovci, njima je jutros javljeno da ne trebaju sudjelovati u potrazi. 

Nakon što su noćas pretraživali područje oko čikolskog mosta, u četvrtak oko 300 policajaca nastavlja potragu oko Bilišana. Na ulazu u zaseok  Paravinje stoji policijsko vozilo i selo je ograđeno trakom kako se ne bi moglo ući. Iako je bilo rečeno da će potraga početi u 8 sati, policijske snage još nisu stigle, osim što se u zaseoku može vidjeti jedno policijsko vozilo. 

Traži se odbjegli 42-godišnji vozač. čija obitelj živi u Srbiji, a navodno je i prije bio osumnjičen za silovanje. Posljednji su ga put  u Bilišanima vidjeli prije nekoliko dana gdje koristi stričevu kuću. 

Susjedi su nam u srijedu potvrdili da vozi kamion plave kabine i da je radio za tvrtku iz okolice Zagreba. Ne vjeruju da on ima veze s nestalom djevojkom. Sumnjivi kamion policija je zaustavila kod čvora Sveti Rok, ali taj vozač je oslobođen sumnje jer ga nije vozio u vrijeme Antonijina nestanka.

Policija još čeka nalaze kako bi se utvrdilo pripadaju li vlasi vlasi koje su pronašli u sumnjivom kamionu, nestaloj Antoniji Bilić, javlja HTV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 655
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu