Obavijesti

News

Komentari 118

Išao je na posao: Policajca je auto udario i odbacio ga u zid

Išao je na posao: Policajca je auto udario i odbacio ga u zid
15

HEROJI TRAGEDIJE: Nekoliko vozača izašlo je iz automobila nakon sudara da bi spriječili veći kaos. No, auti su nekontrolirano klizili prema njima. Nije im bilo spasa

VIDEO

Kaos, katastrofalni kaos, rekao je Ante Petković, tehničar Hitne medicine bolnice Gospić. Oni su zbrinjavali ozlijeđene iz sudara kod tunela Krpani u subotu. 

Pomoć je došlo pružati šest timova Hitne medicinske pomoći iz bolnice, dva sanitetska vozila Doma zdravlja Gospić i tri tima iz Zadra. Nažalost, nekima više nisu mogli pomoći. Poginuli su Ante Gligora (45) iz Mandra na Pagu, Zvonko Dražina (59) iz Zadra i policajac Igor Katić (29) iz Smiljana kraj Gospića.

Katić je jučer išao na posao u Novalju. Naišao je na nesreću i pokušao regulirati promet.

Izašao sam iz tunela i odmah vidio da je cesta klizava. Vozio sam za ophodarima, koji su upozoravali vozače da uspore. Usporio sam i ugledao nekoliko sudarenih automobila

- Izašao sam iz tunela i odmah vidio da je cesta klizava. Vozio sam za ophodarima, koji su upozoravali vozače da uspore. Usporio sam i ugledao nekoliko sudarenih automobila. Pred njih je skočio policajac, želio ih je zaustaviti, no automobil je otklizao prema njemu. Bježao je u stranu, ali nije uspio. Auto ga je udario i odbacio u zid nadvožnjaka. Držao se za zid, ali je pao u provaliju i poginuo - svjedoči nam vozač Jozo Martinović.

Pred domom policajca, koji nije bio oženjen niti je imao djecu, u nedjelju su se okupili obitelj i prijatelji kako bi utješili roditelje, s kojima je živio.

- Krenuo je na posao autocestom jer trajekt nije vozio. Naišao je na nesreću i htio pomoći. Auto je udario u njega i još jednog čovjeka. Odbacio ih je na nadvožnjak. Ovaj se uspio spasiti, no Igor je pao s nadvožnjaka i poginuo - rekao nam je uplakani Igorov stric.

Poginuli Zvonko Dražina sa suprugom je rano ujutro iz Zadra krenuo u Zagreb sinu na promociju. I on je htio pomoći ozlijeđenima. Izašao je iz automobila i krenuo prema unesrećenima. Tad je na njega naletio automobil. Imao je tri sina i unučicu.

Ante Gligora bivši je policajac i branitelj. Zadnjih 10 godina radi u Općini Kolan. S kolegom i suprugom putovao je prema Zagrebu.

Prvo su zbrinuli najteže ozlijeđenog

Pripravni tim Hitne pomoći prvi je stigao na mjesto nesreće i odmah zbrinuo najteže ozlijeđenog.

U timu su bili dr. Ivana Kuhtić, medicinska sestra Sanja Matanović i vozač Ivica Bulenović.

- Prvo smo zbrinuli najteže ozlijeđenog pacijenta. Samo brzom intervencijom vatrogasaca muškarac je brzo izvučen iz kombija u kojem je ostao prikliješten. Nije bio pri svijesti i vrlo je teško ozlijeđen. Uspjeli smo ga reanimirati i stabilizirati te ga odmah prevesti u bolnicu - rekla je dr. Ivana Kuhtić.

Životno ugrožen pacijent je Ivica Vrgoč (52). Iz Gospića su ga prevezli u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu. U istu je bolnicu prevezena i pacijentica s ozlijeđenom kralježnicom.

Sudionici nesreće koji su u lančanom sudaru prošli samo s materijalnom štetom za nesreću krive Hrvatske autoceste. Kažu da je na cesti bila poledica, cesta niti je bila posipana niti su vozači signalizacijom bili obaviješteni o vremenskim uvjetima. To nam je posvjedočio i Jozo Martinović (61) iz Murtera, koji je Fordom putovao od Zadra u smjeru Zagreba.

- Nikakvih upozorenja nije bilo, to je neoprostivo - ljutiti su ljudi.

Nikakvih upozorenja nije bilo, to je neoprostivo

- Nije se znalo tko koga udara. Ja sam udario aute ispred sebe, a drugi u mene. Kad sam naišao, vidio sam prepriječeni šleper i nekoliko sudarenih auta. Pokušao sam smanjiti brzinu i malo stisnuo kočnicu, no auto je proklizao. Zabio sam se u šleper. Izišao sam i uspio istrčati. Tad se drugi auto zabio u moj. Na to je cestom doklizao autobus. Svi su trčali glavom bez obzira. Odjeknulo je kao da je bomba puknula kad je autobus probio zaštitnu ogradu i prešao na suprotni trak - govori sudionik nesreće.

U HAC održavanju i naplati nisu htjeli odgovoriti je li točno da cestu nisu održavali, posipali je i da nisu bila upaljena svjetlosna upozorenja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu