• Članak
  • Komentari 57
  • Lokacija
  • Share 87
  • Tweet1

Iz Belgije došli oteti mladića jer nije pogodio rezultat utakmice

Dva srpska državljanina s prebivalištem u Belgiji te njihov pomagač iz Srbije tri su mjeseca u remetinečkom zatvoru. Tužitelj za njih traži 3 godine i 8 mjeseci zatvora

Petak, 17. 8. 2012. u 07:24    Piše: Maja Blažević

Zbog pokušaja iznude novca od zagrebačkog gimnazijalca M.T. (19) srpski državljani s prebivalištem u Belgiji, braća Boban (27) i Davor (28) Mičić, kao i njihov pomagač iz Srbije Slaviša Jevtić, već su tri mjeseca u remetinečkom zatvoru, piše Jutarnji list.

Naime, gimnazijalac je putem interneta prodavao rezultate nogometnih utakmica za iznose od 50 do 500 eura, a prognoze je donosio na temelju praćenja ozljeda igrača, njihove forme i slično. Nakon što mu se u travnju na ekavici javio muškarac koji je rekao da je iz Nizozemske, mladić ga je prije suradnje upozorio na rizik u takvoj vrsti klađenja.

U svibnju su ga ispred škole dočekala braća Mičić koja su mu objasnila da im  mora vratiti 5000 eura jer je 'čovjeku sa zapada' dva puta prognozirao krive rezultate. Prije odlaska upozorili su ga da znaju sve o njemu i da pazi da ne bi imao olovo u sebi, a prestrašeni mladić pristao je na isplatu novca već sljedeći dan. Ipak, prije susreta s njima sve je prijavio policiji koja im je pripremila klopku s označenim novčanicama. Braća Mičić uhićena su za vrijeme predaje novca, a njihov pomagač Jevtić nekoliko ulica dalje gdje ih je čekao u automobilu u kojem je policija našla lisice kojima su planirali vezati mladića.

Tužiteljstvo traži da se svakom bratu izrekne kazna od godinu i četiri mjeseca zatvora, a njihovom pomagaču godinu dana te da ih se na pet godina protjera iz Hrvatske. 

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: otmica, klađenje, iznuda, gimnazijalac

Izdvojeni komentari 57 komentara Pogledaj sve komentare
17.08.2012., 08:00

wcares: Kakvi idioti, pa nitko ne može znat 100% sigurno rezultate. Tko im kriv što išli ulagat velike novce na njegov savjet.

17.08.2012., 08:00

crunchas: E mali moj, zarađivao bi velike novce, a ništa radio... Čekaj dok se vrate dečki iz zatvora!

17.08.2012., 08:25

EU JE BUDUĆNOST: Neki novi klinci u gradu.. Sve manje normalnih mladih ljudi a sve vise umisljenih bogatasa. Nema do love preko noci, to zna svatko normalan..

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar