Obavijesti

News

Komentari 0

Vidošević: Rušit će optužnicu, još će mi se država i ispričati

Vidošević: Rušit će optužnicu, još će mi se država i ispričati
4

Nadana Vidoševića se tereti da je godinama potkradao Hrvatsku gospodarsku komoru koju je s još osam osoba navodno oštetio za najmanje 36 milijuna kuna

VIDEO

Ne znam koji su njihovi motivi i zašto me terete. Uvjeren sam da će srušiti optužnicu i da će mi se država morati ispričati, rekao je Nadan Vidošević na sjednici optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu. 

Četvero ostalih suoptuženika priznalo je krivnju prema optužnici te se nagodilo s Uskokom za kazne. 

Igor Premilovac dobio je godinu dana zatvora što je zamijenjeno radom za opće dobro. Također, morat će 15 dana nakon što presuda postane pravomoćna uplatiti 2,9 milijuna kuna u proračun. Istovjetno je kažnjen Davor Komerički. Vesna Rodić osuđena je na 11 mjeseci uvjetno. Ako u četiri godine ne ponovi kazneno djelo neće ići u zatvor. Jasna Markovčić Grubić također je priznala kazneno djelo i nagodila se na kaznu od godine dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Ona će, nakon što presuda postane pravomoćna u proračun morati uplatiti 50.000 kuna. Također, mora platiti jednom trgovačkom društvu u roku od godine dana iznos od 750.000 kuna. 

Za Vidoševića i ostale suoptuženike optužno vijeće sastat će se u četvrtak. 

Oštetili HGK za najmanje 36 milijuna kuna

Optužnicom u tzv. aferi Remorker koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna. Tužiteljstvo se pritom, kako je ranije istaknulo, vodilo mišljenjem knjigovodstveno-financijskog vještaka koji je utvrdio da između Vidoševićevih zakonitih prihoda i imovine postoji znatan nesrazmjer. Predložili su i da mu se oduzme dio umjetničke zbirke, koja je prema procjenama stručnjaka, među najvrednijima u Hrvatskoj. 

Vidoševića se tereti da je godinama potkradao Komoru koju je s još osam osoba navodno oštetio za najmanje 36 milijuna kuna. Uskok je Vidoševića pritom označio kao organizatora skupine koja je, među ostalim, odgovorna za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.